Legio II Adiutrix

In dit artikel wordt de impact van Legio II Adiutrix op de hedendaagse samenleving besproken, waarbij de economische, sociale en culturele implicaties ervan worden geanalyseerd. Legio II Adiutrix is een interessant onderwerp geworden voor academici, professionals en het grote publiek, vanwege de relevantie ervan in de wereld van vandaag. In de volgende secties zal de evolutie van Legio II Adiutrix in de loop van de tijd, evenals de invloed ervan op verschillende aspecten van het dagelijks leven, worden onderzocht. Op dezelfde manier zullen de verschillende meningen en standpunten over Legio II Adiutrix worden onderzocht, met als doel een alomvattende en pluralistische visie op dit fenomeen te bieden.

Legio II Adiutrix steunde Septimius Severus, commandant van het Pannonische legerkorps, in zijn strijd om het purper. Deze denarius werd geslagen om het legioen in het zonnetje te zetten.

Het Legio secunda Adiutrix (het Tweede Redders Legioen) was een Romeins legioen dat in 70 n.Chr. door keizer Vespasianus werd samengesteld uit Romeinse mariniers die deel uitmaakten van de vloot classis Ravennatis. De symbolen van het legioen waren een boogschutter en de Pegasus.

De eerste taak van het Legio II Adiutrix was om de Bataafse Opstand in Germania Inferior neer te slaan. Samen met Legio VI Victrix, Legio XIV Gemina en Legio XXI Rapax versloeg het de opstandelingenleider Julius Civilis bij Xanten. Tijdens de winter verbleef het tweede legioen in de Bataafse hoofdstad Nijmegen. Het jaar erna vertrok Legio II naar Brittannië en werd het in Nijmegen vervangen door Legio X Gemina.

In de 3e eeuw en begin 4e eeuw was het legioen of delen ervan gelegerd aan de Rijngrens, een subeenheid lijkt in Mainz te zijn geweest tijdens het bewind van Constantius I Chlorus (293-306).