In de wereld van vandaag is Lieven Verstraete een onderwerp dat op verschillende gebieden grote relevantie heeft gekregen. Van het persoonlijke tot het professionele niveau heeft Lieven Verstraete wijdverbreide belangstelling en debat in de samenleving gegenereerd. De impact ervan kan worden waargenomen in verschillende sectoren, van de politiek tot de technologie, via onderwijs en cultuur. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten met betrekking tot Lieven Verstraete in detail onderzoeken, waarbij we de invloed ervan op het dagelijks leven en de projectie ervan in de toekomst analyseren. Daarnaast zullen we ingaan op de mogelijke implicaties die Lieven Verstraete kan hebben op de samenleving, evenals op de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt.
Lieven Verstraete (Brugge, 19 oktober 1962) is een Vlaamse journalist en nieuwsanker bij de VRT.
Hij behaalde het diploma van licentiaat Geschiedenis aan de RUG in 1984. Een jaar werkte hij als mediathecaris in een schoolbibliotheek in Oostende, een jaar als projectmedewerker in het KADOC-archief en daarna in de vormingsdienst van een verzekeringsbedrijf.
In 1987 deed hij mee aan het laatste grote journalistenexamen bij de toenmalige BRT. Op 1 januari 1988 begon hij bij de nieuwsdienst van de radio, eerst bij het ochtendnieuws (samen met Johny Vansevenant) en later werd hij Europees verslaggever. In 1999 stapte Verstraete over naar de televisie en werd hij verslaggever in de Wetstraat. Vanaf 2003 presenteerde hij Het Journaal en sinds september 2006 Terzake op Canvas. Bij het hervormen van dat laatste programma in het najaar van 2015 verhuisde Verstraete opnieuw naar Het Journaal, dat hij samen met De vrije markt, later De markt genoemd, presenteerde tot midden 2018.[1][2] Sinds september 2018 presenteert hij samen met Lisbeth Imbo De zevende dag[3] en nog sporadisch De markt.