Louis Kahn

In dit artikel wordt ingegaan op de kwestie van Louis Kahn, die de laatste tijd aanzienlijk aan relevantie heeft gewonnen. Louis Kahn is een interessant onderwerp geworden voor een breed spectrum van mensen, omdat de invloed ervan zich uitstrekt tot verschillende gebieden van het dagelijks leven. Van het persoonlijke tot het professionele niveau heeft Louis Kahn zichzelf gepositioneerd als een punt van discussie en reflectie op verschillende gebieden. In dit artikel zullen verschillende aspecten met betrekking tot Louis Kahn worden geanalyseerd, met als doel een alomvattende en verrijkende visie op dit huidige probleem te bieden.

Louis Kahn
Louis Kahn
Persoonsinformatie
Nationaliteit {{sjabloon:}}
Geboortedatum 20 februari 1901
Geboorteplaats Kuressaare
Overlijdensdatum 17 maart 1974
Overlijdensplaats Pennsylvania Station
Beroep architect, academisch docent, kunstschilder, ontwerper, onderwijzer, filosoof
Werken
Archieflocatie manuscripten- en archievendepartement bibliotheek Yale University
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde
Parlement van Bangladesh
Salk Institute
Plafond van de Yale University Art Gallery

Louis Isadore Kahn (Kuressaare (op Saaremaa), 5 maart 1901[1]New York, 17 maart 1974) was een Amerikaanse architect. Kahn heeft een grote invloed gehad op de Internationale Stijl. Zijn bouwwerken hebben een ruïneachtige en monolithische uitstraling. Vaak is de ondersteunende structuur van het gebouw duidelijk zichtbaar.

Levensloop

Kahn werd geboren in een arme Joodse familie op het Estische eiland Saaremaa, wat toen nog onderdeel was van het Keizerrijk Rusland. Op driejarige leeftijd kreeg hij een ongeluk waardoor hij brandwonden opliep op zijn handen en gezicht. Een jaar later emigreerde zijn familie naar de Verenigde Staten. Op dertienjarige leeftijd kreeg hij de Amerikaanse nationaliteit.

In 1924 behaalde hij zijn bachelor in architectuur aan de Universiteit van Pennsylvania.

In 1947 werd hij hoogleraar aan Yale. Vanaf 1957 tot aan zijn dood was hij hoogleraar aan de Universiteit van Pennsylvania.

Belangrijkste creaties