Mette Bus

Tegenwoordig heeft Mette Bus op verschillende gebieden een ongekende relevantie verworven, zowel in de arbeidswereld, in het dagelijks leven als op academisch gebied. De invloed ervan is voelbaar geworden in vrijwel alle aspecten van onze samenleving, en heeft een aanzienlijke impact gehad op de manier waarop we ons verhouden, werken en functioneren in de digitale omgeving. Daarom is het van cruciaal belang om op een diepgaande en kritische manier de rol die var1 speelt in ons dagelijks leven te begrijpen en te analyseren, evenals de uitdagingen en kansen die de aanwezigheid ervan met zich meebrengt. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Mette Bus en hoe de aanwezigheid ervan een relevante impact blijft hebben op de hedendaagse samenleving.

Mette Bus
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Mettine Bus
Geboren Groningen, 1955
Geboorteland Nederland
Beroep(en) beeldhouwer
RKD-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Mettine (Mette) Bus (Groningen, 1955) is een Nederlands beeldhouwer.[1]

Leven en werk

Bus studeerde in 1981 af aan Academie Minerva in de stad Groningen.[2] Ze combineerde haar liefde voor dans en theater met de beeldende kunst en werkte aanvankelijk onder meer als decor- en kostuumontwerper voor Theater te Water. In 2000 richtte Bus zich volledig op het beeldhouwen. Ze is bekend om haar geabstraheerde vrouwenfiguren.

In 2013 maakte Bus een replica ter vervanging van het gestolen Monument Oterdum van Thees Meesters.[3] Ze heeft een studio in Het Paleis, het voormalig scheikundig laboratorium van de Groningse universiteit aan het Boterdiep.

Werken (selectie)

  • Vrouw Wichers (1985), Groningen
  • Venusgordel (2006), hal Praedinius Gymnasium, Groningen
  • Kinder (2012), rotonde Korreweg, Groningen

Galerij

Zie de categorie Mette Bus van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.