Mount Waiʻaleʻale

In dit artikel zullen we Mount Waiʻaleʻale vanuit een alomvattend en gedetailleerd perspectief behandelen, om onze lezers een complete en verrijkende visie op dit onderwerp te bieden. Langs deze lijnen zullen we verschillende facetten, onderzoeken en meningen met betrekking tot Mount Waiʻaleʻale verkennen, met als doel een globale en bijgewerkte analyse te bieden. Vanaf de oorsprong tot de huidige evolutie, via de impact ervan op de samenleving en de relevantie ervan op verschillende gebieden, probeert dit artikel een verrijkende bron van kennis te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het betreden van de wereld van Mount Waiʻaleʻale.

Mount Waiʻaleʻale
Mt. Waialeale
Mt. Waialeale
Hoogte 1569 m
Coördinaten 22° 4′ NB, 159° 29′ WL
Type Uitgedoofde schildvulkaan
Laatste uitbarsting onbekend
Mount Waiʻaleʻale (Hawaï)
Mount Waiʻaleʻale
Het Waiʻaleʻale Meer ('Rimpelend Water'), waarnaar Mount Waiʻaleʻale genoemd is.
Het Waiʻaleʻale Meer ('Rimpelend Water'), waarnaar Mount Waiʻaleʻale genoemd is.
Portaal  Portaalicoon   Aardwetenschappen

Mount Waiʻaleʻale is een uitgedoofde schildvulkaan op het eiland Kauai in de staat Hawaï. Met 1569 m is hij de op een na hoogste berg van dit eiland na de Kawaikini (1593 m). De naam betekent rimpelend water of overstromend water.

Er viel gemiddeld 11.430 mm regen per jaar gedurende de laatste 32 jaar. De recordregenval was 16 916 mm in 1982. De piek van Mount Waiʻaleʻale wordt dan ook als een van de regenrijkste plekken op aarde beschouwd. Op sommige plaatsen wordt het de natste plaats genoemd hoewel de gemiddelde regenval over 38 jaar in Mawsynram, Meghalaya, India 11 873 millimeter is. Echter, de regenval in Mawsynram is vooral in het moessonseizoen terwijl de regenval op Mount Waiʻaleʻale meer gelijkmatig verdeeld is.

Zie de categorie Mount Waialeale van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.