Nancy Currie

Tegenwoordig is Nancy Currie een onderwerp dat op verschillende gebieden nog steeds interesse en discussie genereert. Jarenlang is Nancy Currie het onderwerp geweest van onderzoek, discussies en reflecties onder experts en mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Het belang ervan ligt in de invloed ervan op fundamentele aspecten van de samenleving, de cultuur en het dagelijks leven. In dit artikel duiken we in de wereld van Nancy Currie om de verschillende facetten ervan te verkennen en de impact ervan vandaag de dag te begrijpen. Door middel van een diepgaande analyse zullen we proberen licht te werpen op de belangrijkste aspecten van Nancy Currie en de relevantie ervan in de hedendaagse wereld.

Nancy Currie
Nancy Currie
Algemene informatie
Nationaliteit Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Status met pensioen
Geboortedatum 29 december 1958
Geboorteplaats Wilmington
Andere beroepen ingenieur
Tijd in ruimte 41 dagen
Missie STS-57
STS-70
STS-88
STS-109
Portaal  Portaalicoon   Ruimtevaart

Nancy Jane Currie (Wilmington, 29 december 1958) is een voormalig Amerikaans ruimtevaarder. Currie haar eerste ruimtevlucht was STS-57 met de spaceshuttle Endeavour en vond plaats op 21 juni 1993. Het was een missie naar de EURECA satelliet. Ook werden er experimenten uitgevoerd in de SPACEHAB module.

Currie maakte deel uit van NASA Astronaut Group 13. Deze groep van 23 astronauten begon hun training in januari 1990 en werden in juli 1991 astronaut. In totaal heeft Currie vier ruimtevluchten op haar naam staan, waaronder een missie naar het Internationaal ruimtestation ISS en de Hubble-ruimtetelescoop. In 2005 verliet zij NASA en ging zij als astronaut met pensioen.

Zie de categorie Nancy J. Currie van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.