Night Shift (1982)

In de wereld van vandaag is Night Shift (1982) een onderwerp dat grote belangstelling en debat in de samenleving genereert. Vanaf het begin tot nu is Night Shift (1982) een referentie- en discussiepunt geweest op verschillende gebieden, van politiek tot cultuur. De impact ervan is zo groot geweest dat het een onuitwisbare stempel op de geschiedenis heeft gedrukt, en de relevantie ervan blijft tot op de dag van vandaag bestaan. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Night Shift (1982) onderzoeken, van de meest controversiële aspecten tot de positieve bijdragen ervan. We zullen de invloed ervan op verschillende gebieden analyseren en hoe deze de wereld waarin we leven heeft gevormd. Zonder twijfel blijft Night Shift (1982) een onderwerp van groot belang en de studie ervan is essentieel om de huidige samenleving te begrijpen.

Night Shift
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Ron Howard
Producent Brian Grazer
Scenario Lowell Ganz
Babaloo Mandel
Hoofdrollen Henry Winkler
Michael Keaton
Muziek Burt Bacharach
Montage Robert J. Kern Jr.
Daniel P. Hanley
Mike Hill
Cinema­tografie James Crabe
Distributie Warner Bros. Pictures
Première 30 juli 1982
Genre komedie
Speelduur 105 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Opbrengst US$ 21 miljoen[1]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Night Shift is een Amerikaanse komische film uit 1982 onder regie van Ron Howard. De hoofdrollen worden vertolkt door Henry Winkler, Michael Keaton en Shelley Long.

Verhaal

Een zachtaardige medewerker van het mortuarium gaat werken in de nachtdienst, en zijn nieuwe collega, samen met zijn prostituee-buurvrouw, overtuigen hem om een prostitutienetwerk op te zetten vanuit het mortuarium.

Rolverdeling

Acteur Personage
Henry Winkler Chcuk Lumley
Michael Keaton Bill Blazejowski
Shelley Long Belinda Keaton
Gina Hecht Charlotte Koogle

Release en ontvangst

Night Shift ging op 30 juli 1982 in première en bracht 21 miljoen Amerikaanse dollars op aan de kassa.[1] De film kreeg overwegend positieve kritieken van de filmcritici, met een score van 93% op Rotten Tomatoes, gebaseerd op 29 beoordelingen.[2]

Acteur Henry Winkler werd genomineerd voor een Golden Globe voor "beste acteur in een komedie of musical" voor de film, maar verloor van Dustin Hoffman in Tootsie.[3]

Prijzen en nominaties

De belangrijkste:

Jaar Prijs Categorie Genomineerde(n) Uitslag
1983 Golden Globe Beste acteur in een komedie of muzikale film Henry Winkler Genomineerd