Nils Eriksen

In dit artikel over Nils Eriksen gaan we alle aspecten die verband houden met dit onderwerp diepgaand analyseren. Van de oorsprong tot de relevantie ervan vandaag de dag, door alle theorieën en onderzoeken die over deze kwestie zijn uitgevoerd. We zullen de impact ervan op verschillende gebieden onderzoeken, zoals de samenleving, cultuur, economie en politiek, en hoe deze zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. We zullen ook de invloed ervan op het dagelijks leven van mensen onderzoeken en mogelijke implicaties voor de toekomst. Nils Eriksen is een spannend onderwerp dat het verdient om zorgvuldig bestudeerd te worden, dus in dit artikel zullen we ons verdiepen in de complexiteit ervan om een ​​complete en verrijkende visie te bieden.

Nils Eriksen
Nils Eriksen
Persoonlijke informatie
Volledige naam Nils Kristian Eriksen
Bijnaam Påsan
Geboortedatum 5 maart 1911
Geboorteplaats Gjerpen, Noorwegen
Overlijdensdatum 5 mei 1975
Overlijdensplaats Moss, Noorwegen
Positie Verdediger
Senioren
Seizoen Club W (G)
19??–1938
1939–19??
Vlag van Noorwegen Odd Grenland
Vlag van Noorwegen Moss FK
Interlands
1931–1939 Vlag van Noorwegen Noorwegen 47(0)
Getrainde teams
1949–1950 Vlag van Noorwegen Moss FK
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Nils Kristian Eriksen (Gjerpen, 5 maart 1911Moss, 5 mei 1975) was een Noors voetballer die gedurende zijn carrière als verdediger speelde voor Odd Grenland en Moss FK. Hij was ook actief als voetbaltrainer. Eriksen overleed op 64-jarige leeftijd in Moss.

Interlandcarrière

Eriksen, bijgenaamd Påsan, won met het Noors voetbalelftal de bronzen medaille op de Olympische Zomerspelen 1936 in Berlijn, Duitsland. De ploeg onder leiding van bondscoach Asbjørn Halvorsen won in de troostfinale met 3-2 van Polen dankzij drie treffers van aanvaller Arne Brustad. Eriksen maakte tevens deel uit van de Noorse selectie voor het WK voetbal 1938. In totaal speelde hij 47 interlands voor zijn vaderland in de periode 1931–1939. In zijn laatste negentien interlands droeg hij de aanvoerdersband.

Zie ook


Logo van de Olympische Spelen Goud Zilver Brons Logo van de Olympische Spelen
0 0 1