Tegenwoordig is Nokia 5310 Xpressmusic een onderwerp dat de aandacht en interesse van veel mensen over de hele wereld heeft getrokken. Met zijn relevantie en reikwijdte in verschillende aspecten van het dagelijks leven is Nokia 5310 Xpressmusic een fundamenteel discussiepunt geworden in de huidige samenleving. Of het nu vanwege de impact ervan op de gezondheid, de economie, de technologie of de cultuur is, Nokia 5310 Xpressmusic heeft zijn invloed op het leven van mensen aangetoond en zijn vermogen om debatten en reflecties te genereren. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste facetten van Nokia 5310 Xpressmusic en de impact ervan op de wereld van vandaag onderzoeken, evenals mogelijke implicaties voor de toekomst.
De Nokia 5310 is een GSM van Nokia die eind 2007 op de markt kwam. Het toestel behoort tot de XpressMusic reeks met specifieke mogelijkheden voor muziek te beluisteren. Het besturingssysteem van de telefoon is Symbian S40.
Het toestel is gemaakt uit 1 stuk en is aan beide zijden van het scherm afgewerkt met aluminium. De Nokia 5310 is in Europa verkrijgbaar in het rood, blauw en zwart. De design kan strak, klein en dun genoemd worden. Het toestel weegt 71 gram en is 10,3 cm hoog, 44,7 mm breed en 9,9 mm diep. Het beeldscherm heeft een diameter van 2,2 inch en kan 16,7 miljoen kleuren weergeven.
Met 3 specifieke bedieningstoetsen aan de linkerzijkant van het toetsel kan muziek afgespeeld worden, het betreft een pauze toets en toetsen voor een volgend/vorig nummer te kiezen. Met de volumeknop aan de rechterzijkant wordt de muziek stiller of luider gezet. Een speciale audiochip is ingebouwd voor klankweergave. De batterij laat toe 20 uur muziek te beluisteren, het geheugen (standaard 2GB microSD) biedt plaats voor 3000 nummers. Een ingebouwde fm tuner maakt het mogelijk met het toestel ook radio te beluisteren.
De Nokia 5310 heeft een 2,0 megapixel camera met een 4× digitale zoom. Stilstaande en bewegende beeldopnames zijn mogelijk.
De consumentenorganisaties Test Aankoop in België en Consumentenbond in Nederland hebben beide de testresultaten van het toestel in hun publicatie van maart 2008 beschreven.