Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatimakerk (Eindhoven)

In dit artikel zullen we het onderwerp Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatimakerk (Eindhoven) en de impact ervan op de moderne samenleving diepgaand onderzoeken. Vanaf het begin tot aan de relevantie ervan vandaag de dag heeft dit onderwerp de aandacht en intriges getrokken van zowel academici, experts als enthousiastelingen. Op deze pagina's zullen we de vele facetten van Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatimakerk (Eindhoven) onderzoeken, van de historische implicaties tot de toekomstige implicaties, evenals de invloed ervan op verschillende aspecten van het dagelijks leven. Daarnaast zullen we de verschillende perspectieven en meningen over Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatimakerk (Eindhoven) analyseren, waardoor we een alomvattend en uitputtend beeld krijgen van dit fascinerende fenomeen.

Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatimakerk (Eindhoven)
De Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatimakerk
De Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatimakerk
Plaats Eindhoven
Adres Servaasplein 3
Denominatie Rooms-Katholieke Kerk
Coördinaten 51° 26′ NB, 5° 30′ OL
Gebouwd in 1948
Architectuur
Architect(en) Buijtenen, J.T. van
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatimakerk was een rooms-katholieke parochiekerk aan de Sint-Servaasweg in het Eindhovense stadsdeel Stratum. Ze werd gebruikt door de parochianen van de buurt Tuindorp, welke vanaf 1930 werd gebouwd. De officiële naam van de kerk was: Onbevlekt Hart van Mariakerk, maar die naam werd vrijwel nooit gebruikt.

Geschiedenis

Chinese Christian Church

De kerk werd ingewijd in 1950. Ten gevolge van de ontkerkelijking moest ook deze kerk in oktober 2004 uiteindelijk sluiten. In 2007 kocht de (evangelicale) Chinese Christian Church de rechterzijbeuk om daarin haar diensten te houden. Het betreffende kerkgenootschap kwam voordien samen in een voormalige winkel aan Heezerweg 127. Het overige gedeelte van de kerk werd verbouwd tot appartementen (die kregen Fatimahof als straatnaam).


Gebouw

Het betreft een grote driebeukige bakstenen basiliek. Het dak wordt bekroond met een dakruiter. De bouwstijl is traditionalistisch, maar divers. Het interieur roept herinneringen op aan de basilicastijl met ronde bogen op kolommen. Een roosvenster en sommige vensters bevatten gotische elementen.