In de wereld van vandaag is Pact met de duivel (christendom) op verschillende gebieden een interessant en belangrijk onderwerp geworden. Of het nu op persoonlijk, professioneel, wetenschappelijk of cultureel niveau is, Pact met de duivel (christendom) heeft de aandacht getrokken van degenen die dit fenomeen beter willen begrijpen of manieren willen vinden om het effectief te benutten. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Pact met de duivel (christendom), van de impact ervan op de samenleving tot de mondiale implicaties ervan. We zullen analyseren hoe Pact met de duivel (christendom) de manier heeft veranderd waarop we ons verhouden tot de wereld om ons heen en hoe het de besluitvorming van individuen en organisaties heeft beïnvloed. Daarnaast zullen we huidige en toekomstige trends met betrekking tot Pact met de duivel (christendom) onderzoeken, met als doel een breed en compleet overzicht te bieden van dit actuele onderwerp.
Een pact met de duivel is een cultureel motief in het Westen en verwijst naar een overeenkomst die een persoon met de duivel zou sluiten in ruil voor vervulling van zijn eigen begeerten. Het bekendste verhaal met dit thema is de legende van Faust en zijn overeenkomst met de demon Mephistopheles, maar het komt ook voor in veel christelijke volksverhalen.
Volgens het traditionele christelijke geloof in hekserij wordt een pact afgesloten tussen een persoon en Satan of een andere demon. Hierbij biedt de persoon zijn of haar ziel aan in ruil voor duivelse gunsten. Die gunsten variëren per verhaal, maar in het algemeen gaat het om het verwerven van jeugd, kennis, rijkdom of macht. De moraal achter het verhaal is dat het opgeven van je ziel een te hoge prijs is, want eeuwige verdoemenis wacht degene die de duivel als zijn meester erkent.