Het belang van Pauline van Württemberg (1877-1965) is al jaren onderwerp van debat en reflectie. Pauline van Württemberg (1877-1965) heeft een aanzienlijke impact gehad op meerdere aspecten van de samenleving en het dagelijks leven. Sinds zijn opkomst heeft Pauline van Württemberg (1877-1965) de interesse en nieuwsgierigheid gewekt van experts op verschillende terreinen, maar ook van de algemene bevolking. In dit artikel zullen we de achtergrond van Pauline van Württemberg (1877-1965) onderzoeken, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de relevantie ervan vandaag de dag. Op dezelfde manier zullen we de mogelijke toekomstige implicaties van Pauline van Württemberg (1877-1965) en de invloed ervan op verschillende gebieden analyseren.
Pauline Olga Helene Emma van Württemberg (Stuttgart, 19 december 1877 - 7 mei 1965) was een Duitse prinses uit het huis Württemberg en lid van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP).
Zij was de oudste van de drie kinderen (en de enige die de wieg zou overleven) van koning Willem II van Württemberg en Maria van Waldeck-Pyrmont. Zij was een nicht van de Nederlandse koningin Emma.
Op 29 oktober 1898 trad ze in Stuttgart in het huwelijk met Frederik van Wied, de oudste zoon van Willem Adolf van Wied en prinses Marie der Nederlanden. Langs twee lijnen was dit huwelijk dus verbonden aan het huis Oranje-Nassau. Koningin Emma betreurde het huwelijk aanvankelijk, omdat haar nicht Pauline, geboortig uit het koninklijk huis Württemberg, zou trouwen met een telg uit een aan Pruisen ondergeschikt, en dus tamelijk onaanzienlijk, vorstenhuis.
Het paar kreeg twee kinderen:
Na de Tweede Wereldoorlog hielp Pauline twee vooraanstaande en bij verstek veroordeelde nazi's, August Heißmeyer en Gertrud Scholtz-Klink, onderduiken.[1]