In dit artikel zullen we de meest relevante aspecten met betrekking tot Pošip onderzoeken. Het is een onderwerp dat op verschillende gebieden grote belangstelling heeft gewekt, omdat de impact ervan zich uitstrekt tot verschillende aspecten van het dagelijks leven. Langs deze lijnen zullen we de implicaties ervan, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de relevantie ervan vandaag diepgaand analyseren. Pošip is het onderwerp van studie geweest door experts in verschillende disciplines, die hebben bijgedragen aan het verrijken van het kennispanorama rond dit onderwerp. Met dit artikel proberen we een compleet en actueel overzicht van Pošip te geven, met als doel onze lezers een duidelijker en gedetailleerder inzicht te bieden.
De Pošip druif is een van de oudste druivensoorten van Zuid-Europa. Het is een autochtoon witte druivenras en komt oorspronkelijk van het Kroatische eiland Korčula. In de loop der eeuwen is de druif verspreid naar andere nabijgelegen eilanden in Dalmatië zoals Vis en Hvar. Daarnaast wordt de Pošip langs de kust van Dalmatië verbouwd, onder andere op het schiereiland Pelješac.
De Pošip is dan ook een ware ‘eilandenwijn’. De druif is zeer geschikt om geteeld te worden in het aangename mediterrane klimaat aan de Adriatische Zee en in de rotsachtige omgeving. Tegenwoordig wordt de Pošip wijn ook op de omringende eilanden gemaakt.
De Pošip druif heeft zich uitzonderlijk goed aangepast aan zijn oorspronkelijke omgeving, geeft een goede opbrengst en heeft het vermogen om hoge suikergehaltes vast te houden (tot wel 25g per liter); nog belangrijker in het warme mediterrane klimaat: de druif is in staat de zuren zeer goed te behouden.