Pol Vermander

In de wereld van vandaag is Pol Vermander een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een breed spectrum van individuen. Het belang van Pol Vermander ligt in de directe impact ervan op het dagelijks leven van mensen, evenals in de invloed ervan op verschillende aspecten van de samenleving. Sinds zijn verschijning heeft Pol Vermander een groot debat teweeggebracht en is het onderwerp geweest van talloze studies en onderzoeken die de essentie en impact ervan in verschillende contexten proberen te begrijpen. In dit artikel zullen we de betekenis en het belang van Pol Vermander in detail onderzoeken, evenals de huidige implicaties ervan.

Pol Vermander (Slijpe, 22 mei 1929 – juni 2019[1]) was een Belgische politicus.

Biografie

Leopold Carolus Ludovicus Vermander werkte als landbouwer. Van 1946 tot 1996 was hij in bijberoep verzekeringsagent bij de ABB.

Hij ging in de gemeentepolitiek en in 1964 nam hij een eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Slijpe. Hij werd verkozen en werd meteen burgemeester in 1965. Hij bleef burgemeester tot 1970. Hij was de laatste burgemeester van Slijpe, want in 1971 werd Slijpe een deel van de nieuwe gemeente Spermalie.

Vermander werd de eerste burgemeester van Spermalie van 1971 tot 1976 en bleef meteen ook de enige burgemeester van Spermalie. In 1977 werd de gemeente Spermalie immers alweer opgeheven en bij Middelkerke gevoegd. Vermander nam deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Middelkerke op de CVP-lijst, samen met andere oud-burgemeesters Achiel Pittery van Wilskerke en Julien Soetaert van Westende. De lijst haalde acht zetels, maar werd naar de oppositie verwezen. Vermander bleef twee bestuursperioden in de oppositie, tot 1988. Vanaf 1989 kwam hij weer in de meerderheid en werd hij schepen. In de jaren 90 was hij ook een tijd eerste schepen en waarnemend burgemeester.

Daarnaast voerde hij nog verschillende andere bestuursmandaten uit. Zo was hij 27 jaar lokaal bestuurder bij de CERA. Hij was dijkgraaf van de Groote West-Polder van 1977 tot 2008, toen de polder met enkele andere polders samensmolt tot de nieuwe Middenkustpolder.[2]

Voorganger:
?
Burgemeester van Slijpe
1965-1970
Opvolger:
geen
Voorganger:
geen
Burgemeester van Spermalie
1971-1976
Opvolger:
geen