Polydeuces (maan)

In dit artikel zullen we de impact onderzoeken die Polydeuces (maan) heeft gehad op verschillende gebieden van de samenleving. Of het nu op persoonlijk, professioneel of sociaal vlak is, Polydeuces (maan) heeft een belangrijke stempel gedrukt op de manier waarop we leven en met elkaar omgaan. Vanaf zijn ontstaan ​​tot op heden is Polydeuces (maan) het onderwerp geweest van debat en reflectie, wat zowel bewondering als controverse opwekte. Door deze analyse zullen we proberen een dieper inzicht te krijgen in de rol die var1 in ons leven speelt, en hoe deze de manier waarop we denken, handelen en voelen heeft beïnvloed.

Polydeuces
Polydeuces, foto genomen op 22 mei 2006 door ruimtesonde Cassini-Huygens,
Polydeuces, foto genomen op 22 mei 2006 door ruimtesonde Cassini-Huygens,
Ontdekking
Ontdekt door Carolyn C. Porco et al.
Ontdekt in 2004
Baankarakteristieken
Straal (gemiddeld) 377.222 km
Omlooptijd 2d 17u 41m
Excentriciteit 0,0191
Glooiingshoek 0,175°
Natuurkundige kenmerken
Gemiddelde diameter 3,5 km
Atmosfeerkarakteristieken
Luchtdruk 0 kPa
Portaal  Portaalicoon   Astronomie

Polydeuces is een van de kleine manen van Saturnus. De maan is, op foto’s genomen op 21 oktober 2004 door de ruimtesonde Cassini-Huygens, ontdekt door het Cassini Imaging Science Team onder leiding van Carolyn Porco.[1][2] De maan deelt de baan van Dione en bevindt zich in de buurt van het achtervolgende lagrangepunt (L5)

De naam

De maan is vernoemd naar de Polydeukes (Latijn: Pollux), een zoon van de oppergod Zeus en Leda uit de Griekse mythologie. Andere namen voor deze maan zijn S/2004 S5 en Saturnus XXXIV.