Tegenwoordig is Portaal:Media een onderwerp dat grote relevantie heeft verworven op verschillende gebieden van de samenleving. Van politiek tot populaire cultuur: Portaal:Media is voor veel mensen een voortdurend discussiepunt en een bron van inspiratie geworden. In de loop van de tijd is Portaal:Media steeds belangrijker geworden en heeft het een aanzienlijke impact gehad op de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Dit artikel heeft tot doel de impact van Portaal:Media op de hedendaagse samenleving in detail te onderzoeken en te onderzoeken hoe deze zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Op dezelfde manier zullen de verschillende perspectieven en meningen die rond Portaal:Media bestaan, worden geanalyseerd, met als doel een alomvattende visie op dit zeer relevante onderwerp te bieden.
Reuters is een Britse internationale nieuwsdienst, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Londen.
Reuters werd in 1851 in Londen opgericht door de Duitse immigrant Paul Julius Reuter. Hij verzorgde financiële berichtgeving voor beurzen en beleggers in Parijs, Brussel en Aken. Later verzorgde hij ook niet-economisch nieuws en opende kantoren in andere Europese landen en de Verenigde Staten.
In 1925 nam het nationale Britse persagentschap een meerderheidsbelang in Reuters. In de Tweede Wereldoorlog kwam de neutraliteit van het persbureau daardoor onder druk te staan. Daarom werd het bureau in 1941 tot een zelfstandig bedrijf omgevormd.
Reuters bedient nu zowel de gedrukte pers als de audiovisuele media met artikelen en reportages. Wereldwijd heeft Reuters bijna 200 vestigingen en 2500 werknemers. Financiële berichtgeving behoort nog altijd de belangrijkste tak van de nieuwsdienst. Lees meer >>>
...dat Fons van Westerloo bestuursvoorzitter van RTL Nederland, na daarvoor bestuursvoorzitter bij concurrent SBS Broadcasting BV te zijn geweest?
...dat Radio 538 is overgenomen door RTL Nederland?
...Joop van den Ende Theaterproducties op het gebied van musicals veel samenwerkt met Walt Disney Theatrical Productions?
...dat Disney Theatrical Productions een groot theatergebouw bezit in New York, dat New Amsterdam heet?
...dat Viacom, het filmproductiebedrijf van onder andere Steven Spielberg, DreamWorks SKG, heeft overgenomen van de oprichters?
...dat de media veel invloed op de politiek heeft?
Televisie is een telecommunicatiesysteem voor het verzenden van bewegende beelden en geluid over afstand. Het bijhorende apparaat wordt meestal televisietoestel genoemd (lees verder).
Film heeft verschillende betekenissen:
Het internet is een groot openbaar netwerk van computernetwerken, waarbij de afspraken worden beschreven in de Requests For Comments die worden beheerd door de Internet Engineering Task Force. De oorsprong van het internet is te vinden in ARPANET, een in 1969 gestart netwerk van militaire netwerken, en later ook universiteitsnetwerken, in de Verenigde Staten. Inmiddels is het internet een wereldomvattend fenomeen dat het karakter van een massamedium heeft gekregen. Het volledige internet is eigenlijk eigendom van niemand, de fysieke onderdelen hebben wel degelijk een eigenaar. De naam internet is een afkorting voor Interconnected Networks (lees verder).
Radio is draadloze telefonie en telegrafie, maar de betekenis is ruimer dan dat alleen. Het woord radio wordt eveneens gebruikt als afkorting voor radio-omroep, radio-ontvanger en zend- en ontvangapparatuur. Radio is een techniek om met golven van een bepaalde eigenschap draadloos boodschappen over te brengen van zender naar ontvanger.
In 1895 lukt het Guglielmo Marconi (1874-1937) als eerste een radioverbinding van enkele kilometers te maken met een zelfgemaakte zender en ontvanger. Ongeveer tegelijkertijd doet Alexander Stepanovitch Popov hetzelfde. Beiden bouwden voort op het werk van Heinrich Hertz, die in 1887 ontdekte hoe elektromagnetische radiogolven konden worden ontwikkeld en ontvangen.
Er kan echter niet gesteld worden dat een van bovengenoemden de uitvinder van de radio is, hiervoor heb je zowel een zender als ontvanger nodig, en deze bestaan uit verschillende onderdelen die ieder een eigen ontwikkeling hebben doorgemaakt. De antenne, een belangrijk onderdeel, is echter wel een uitvinding van Marconi. In enkele jaren tijd worden onder leiding van Marconi steeds grotere afstanden overbrugd: in 1899 de eerste radioverbinding over het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk en in 1901 de eerste transatlantische radioverbinding tussen Groot-Brittannië en Newfoundland.
In het begin werd radio alleen gebruikt als middel om morsecodesignalen uit te zenden. Door de uitvinding van de elektronenbuis in 1906 werd het mogelijk werkelijke geluiden uit te zenden. Berichten konden nu rechtstreeks ingesproken worden en hoefden niet meer in morsecode vertaald te worden. Na de uitvinding van de transistor in 1947 werd het mogelijk veel kleinere ontvangers te bouwen, die tevens minder energie nodig hebben om te kunnen werken. lees verder>>>.
Een krant (vroeger courant) is een regelmatig verschijnende gedrukte uitgave, waarin nieuws wordt opgenomen.
Een moderne krant heeft drie basisfuncties. Ten eerste moet de krant haar lezers objectieve informatie bieden over datgene wat gebeurt in de wereld. Daarbij gaat het over actuele gebeurtenissen of informatie die verbonden is met deze actualiteit. Ten tweede plaatst een moderne krant deze gebeurtenissen en ontwikkelingen in een context. De krant geeft duiding en levert commentaar. Tot slot kunnen bedrijven, instellingen en personen adverteren in de krant. Vanzelfsprekend zijn deze functies niet in alle kranten gelijkmatig aanwezig en zijn de verhoudingen in de loop der tijd geëvolueerd. Daarnaast heeft elke krant ook nog een aantal nevenfuncties, zoals de lezers ontspanning bieden.
Dikwijls wordt het begrip krant gebruikt als synoniem voor dagblad. Dit is feitelijk niet juist. Zoals de naam al aangeeft verschijnt een dagblad dagelijks (doorgaans met uitzondering van zondag), terwijl sommige kranten minder frequent verschijnen. Elk dagblad is dus ook een krant, maar niet elke krant is een dagblad. In informele Belgisch-Nederlandse spreektaal wordt een krant soms ook gazet genoemd. Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen algemene kranten en gespecialiseerde kranten. De meeste dagbladen zijn een voorbeeld van de eerste soort, kranten als Cobouw en het Agrarisch Dagblad zijn voorbeelden van de tweede soort. Sommige van de huidige dagbladen zijn als krant begonnen. In de naam is dit soms nog terug te vinden. Een voorbeeld hiervan is de Leeuwarder Courant; op 29 juli 1752 voor het eerst verschenen als Leeuwarder Saturdagse Courant. De Belgische krant Het Nieuwsblad verschijnt wel op zondag. Een voorbeeld van een krant die niet als dagblad verschijnt is Le Monde Diplomatique, die maandelijks verschijnt. (Lees verder)
Een tijdschrift (ook magazine, Engels) is een periodieke publicatie die per aflevering bestaat uit een bundeling van artikelen. Een tijdschrift kan betaalde advertenties bevatten. In andere gevallen wordt het tijdschrift volledig gefinancierd door de verkoopprijs of functioneert het als een communicatiemiddel aan leden en donateurs van een organisatie. De meeste tijdschriften steunen op een gemengde financiering op basis van advertenties en verkoop.
Traditioneel wordt een tijdschrift op papier gedrukt. Er bestaan ook tijdschriften die alleen in digitale vorm verschijnen, zie digitaal tijdschrift.
Een tijdschrift onderscheidt zich van een dagblad door de frequentie van verschijnen, door een inhoudelijke thematiek en door het hebben van een omslag.
In het algemeen hebben tijdschriften een vaste verschijningsfrequentie, bijvoorbeeld wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of per kwartaal. Er zijn ook onregelmatig verschijnende tijdschriften. Ook de oplage staat vaak vast, al besluiten uitgevers regelmatig meer exemplaren te laten drukken van bladen waarvan verwacht wordt dat ze het goed zullen doen, en vaak zijn tijdschriften ook lang na de verschijningsdatum nog na te bestellen. Tijdschriften zijn doorgaans verkrijgbaar in krantenwinkels en -kiosken. Lezers kunnen zich ook abonneren op tijdschriften zodat ze deze rond de datum van verschijnen thuisbezorgd krijgen. (Lees verder)
C
D
I
R
V
- How to Irritate People (17 jun 2011) - Lijst van afleveringen van Big Time Rush ( 29 november 2014 ) - Holland's Got Talent (seizoen 8) (27 april 2018) - Fear the Walking Dead ()
|