Dit artikel behandelt Portaal:Onderwijs/Onderwijs in de wereld vanuit een breed en diep perspectief, met als doel de lezer een volledige en gedetailleerde visie op dit onderwerp te geven. Het belang van Portaal:Onderwijs/Onderwijs in de wereld in de huidige samenleving valt niet te ontkennen, dus het is essentieel om je te verdiepen in de betekenis, oorsprong, ontwikkeling en gevolgen ervan. Door middel van een uitgebreide en rigoureuze analyse is het doel om licht te werpen op de verschillende aspecten die rond Portaal:Onderwijs/Onderwijs in de wereld draaien, en relevante en bijgewerkte informatie te verschaffen die ons in staat stelt de relevantie ervan vandaag de dag te begrijpen. Op dezelfde manier zullen verschillende gezichtspunten en meningen van experts over dit onderwerp worden onderzocht, om het debat te verrijken en een plurale en verrijkende visie over Portaal:Onderwijs/Onderwijs in de wereld te bieden.
Deze box is bestemd voor onderwijsgerelateerde onderwerpen die noch met het Nederlandse taalgebied, noch met algemene onderwijszaken te maken hebben. Te denken valt aan een wisselende "tentoonstelling" van faits divers uit allerlei windstreken. Ook zou een bepaald onderwerp, waar ook vandaan, tijdelijk kunnen worden belicht. Voorwaarde lijkt slechts dat het gaat om iets belangwekkends en "exotisch" (in de beste zin van dat woord).
Basisscholieren in het Engelse Whitminster krijgen sinds oktober 2008 geen spellingopgaven meer als huiswerk. Volgens de schoolleiding veroorzaakte het stampwerk te veel psychische ellende.
In maart 2008 stortte een lagere school in het Indonesische Bandung in. Leerlingen en docenten raakten gewond. Vergelijkbare ongelukken hadden in de archipel al honderden malen plaatsgevonden.
De Amerikaanse president George W. Bush tekende in januari 2002 de No Child Left Behind Act, een wet die tot doel heeft het niveau van basis- en middelbaar onderwijs te verbeteren, scholen af te rekenen op hun prestaties, en ouders meer keuzevrijheid te geven.