REWE

In de wereld van vandaag is REWE een onderwerp dat grote belangstelling en debat in de samenleving genereert. Jarenlang heeft REWE de aandacht getrokken van mensen van alle leeftijden, geslachten, sociale klassen en nationaliteiten, vanwege de relevantie en complexiteit ervan. Naarmate de tijd verstrijkt, blijft REWE een actueel onderwerp dat tegenstrijdige meningen oproept en emoties bij mensen oproept. Of het nu vanwege de impact ervan op het dagelijks leven, de historische relevantie of de invloed ervan op de toekomst is, REWE is een punt van gemeenschappelijk belang geworden dat ons motiveert om na te denken en antwoorden te zoeken. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten en perspectieven met betrekking tot REWE onderzoeken, met als doel bij te dragen aan het begrip en de analyse van dit intrigerende en belangrijke onderwerp.

REWE
Logo
Een winkel in Laubenheim.
Een winkel in Laubenheim.
Motto of slagzin Besser leben
Oprichting 1 januari 1927
Eigenaar REWE Group
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Werknemers 90.000
Producten Levensmiddelen
Sector Detailhandel
Omzet/jaar Gestegen 18,4 miljard euro (2016)[1]
Website rewe.de
Portaal  Portaalicoon   Economie

REWE is een keten van supermarkten in Duitsland, en is onderdeel van de REWE Group. REWE heeft meer dan 3.300 winkels en 90.000 medewerkers.[2]

Geschiedenis

REWE werd op 1 januari 1927 als coöperatie in de Duitse plaats Keulen opgericht. De naam is een afkorting van Revisionsverband der Westkauf-Genossenschaften. In 1972 kwam een eerste hervorming in de bedrijfsstructuur, en later in 1990 een tweede hervorming. Dit betrof een verandering van een drielaagse bedrijfsstructuur naar een tweelaagse vorm (detailhandel, hoofdkantoor).

Op 23 januari 2006 werd REWE Group als moederbedrijf opgericht, waarbij in het logo de kleur rood staat voor voedselhandel en geel voor toerisme.

In 2017 werd het 90-jarig bestaan van de supermarktketen gevierd.[1]

  • (de) Website van REWE