Rheiformes

Tegenwoordig is Rheiformes een onderwerp dat grote belangstelling in de samenleving wekt. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is var1 een fundamenteel element in het leven van mensen geworden. De impact ervan strekt zich uit van de economie, de politiek, de cultuur tot het dagelijks leven van elk individu. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Rheiformes onderzoeken en hoe deze in de loop van de tijd is veranderd. Vanaf het begin tot aan de relevantie ervan in de wereld van vandaag is Rheiformes een onderwerp dat in de nabije toekomst voor discussie en controverse zal blijven zorgen.

Rheiformes
Rhea pennata (Darwins nandoe)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Aves (Vogels)
Onderklasse:Neornithes (Moderne vogels)
Infraklasse:Paleognathae
Superorde:Ratites (Loopvogels)
Orde
Rheiformes
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Rheiformes op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Vogels

De orde Rheiformes of nandoes behoort tot de zogenaamde Paleognathae, samen met vijf andere ordes: tinamoes, struisvogels, emoes, kasuarissen en kiwi's. Dit zijn vogels die in het skelet (kaak en borstbeen) en in hun DNA kenmerken vertonen die bij alle andere vogels ontbreken. Vier ordes bestaan uit loopvogels, de tinamoes kunnen ook vliegen. De orde kent 1 familie, 1 geslacht en 2 soorten.[1]

Nandoes zijn grote Zuid-Amerikaanse vogels die qua uiterlijk aan de struisvogels doen denken. De seksen zijn echter in tegenstelling tot bij struisvogels nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Nandoes hebben een erg kleine staart. De lengte varieert van 90 tot 130 cm. Recent DNA-onderzoek van Van Tuinen, Sibley en Hedges (1998) wijst uit dat de nandoes nauw verwant zijn aan de struisvogels, met als zustergroep de emoes en kasuarissen.

Taxonomie