In de wereld van vandaag is Robin Dunbar een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een breed publiek. Van zijn impact op de samenleving tot zijn invloed op het persoonlijke niveau heeft Robin Dunbar geleid tot eindeloze debatten en onderzoek dat probeert de ware betekenis en reikwijdte ervan te begrijpen. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering heeft Robin Dunbar een nog grotere relevantie gekregen, waardoor debatten en reflecties zijn ontstaan op verschillende terreinen, zoals de politiek, de economie, de cultuur en het milieu. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten en perspectieven met betrekking tot Robin Dunbar onderzoeken, waarbij we het belang ervan vandaag en de toekomstige projectie ervan analyseren.
Robin Ian MacDonald Dunbar (Liverpool, 28 juni 1947) is een Engels antropoloog en evolutiebioloog, gespecialiseerd in het gedrag van primaten. Hij is voornamelijk bekend voor het postuleren van het getal van Dunbar, de vermeende cognitieve grens aan het aantal individuen waarmee een persoon een stabiele sociale relatie kan onderhouden. Dunbar studeerde aan de Universiteit van Oxford.
Dunbar is directeur van het Institute of Social and Cultural Antropology (ISCA) aan de Universiteit van Oxford (2008). Voorheen was hij projectleider van het British Academy Centenary Research Project ‘Lucy to Language’: The Archaeology of the Social Brain aan de Universiteit van Liverpool.