In de wereld van vandaag is Santa Maria delle Grazie (Milaan) een onderwerp dat op verschillende gebieden interesse en discussie genereert. Of het nu gaat om politiek, cultuur, wetenschap of welk ander veld dan ook, Santa Maria delle Grazie (Milaan) heeft de aandacht getrokken van experts en het grote publiek. Door de geschiedenis heen heeft Santa Maria delle Grazie (Milaan) een cruciale rol gespeeld in de samenleving en belangrijke mijlpalen en veranderingen gemarkeerd. In dit artikel zullen we verschillende perspectieven en benaderingen van Santa Maria delle Grazie (Milaan) verkennen, waarbij we de relevantie en impact ervan in de wereld van vandaag analyseren.
Kerk en Dominicanerklooster van Santa Maria della Grazie met "Het Laatste Avondmaal" van Leonardo da Vinci
De Santa Maria delle Grazie (Onze-Lieve-Vrouw van Genade) is een kerk, met bijbehorend klooster, in Milaan uit 1492, die is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
De kerk dankt deze status aan het secco van Leonardo da Vinci, voorstellende Het Laatste Avondmaal, dat zich in de refter van het bij de kerk behorende klooster bevindt. Voor het gezicht van Johannes gebruikte Leonardo da Vinci het gezicht van de abt. De kerk werd, samen met een dominicaansklooster, gesticht door Francesco Sforza, hertog van Milaan. De hoofdarchitect van het gebouw was Guiniforte Solari. De apsis van de kerk wordt toegeschreven aan Donato Bramante.
In 1943 werd het complex voor een groot deel in de as gelegd, ten gevolge van geallieerde bombardementen. De muur met daarop Het Laatste Avondmaal bleef staan, ook omdat deze uit voorzorg met zandzakken was verzwaard.