Silvius (mythologie)

In de wereld van vandaag is Silvius (mythologie) een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een breed spectrum van de samenleving. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is var1 steeds belangrijker geworden in ons dagelijks leven. Van de impact ervan op de economie tot de invloed ervan op cultuur en politiek, Silvius (mythologie) is op verschillende gebieden een terugkerend onderwerp van discussie geworden. In dit artikel zullen we de verschillende dimensies en betekenissen van Silvius (mythologie) onderzoeken, evenals de impact ervan op ons dagelijks leven en de relevantie ervan in de wereld van vandaag.

Silvius uit Guillaume Rouillé's Promptuarii Iconum Insigniorum

Silvius is volgens de Romeinse mythologie de zoon van Aeneas en Lavinia. Hij volgde Ascanius op als koning van Alba Longa. Volgens de legende, zoals beschreven door Geoffrey van Monmouth in zijn Historia regum Britanniae, was Silvius de vader van Brutus van Troje, de legendarische eerste koning van Brittannië.

Silvius trouwde met de kleindochter van Lavinia en kreeg bij haar een zoon. Er werd voorspeld dat de zoon zijn ouders zou doden, als banneling door verschillende landen zou zwerven en uiteindelijk de hoogste eer zou bereiken. Bij zijn geboorte stierf zijn moeder en op vijftienjarige leeftijd schoot hij tijdens de jacht op herten per ongeluk zijn vader met een pijl dood. Zo kwam de voorspelling uit.[1]

Voorganger:
Ascanius
Koning van Alba Longa Opvolger:
Aeneas Silvius