Sjchara

In dit artikel zullen we het onderwerp Sjchara diepgaand onderzoeken, waarbij we ingaan op de oorsprong ervan, de relevantie ervan vandaag de dag, en de mogelijke implicaties die het heeft voor verschillende aspecten van de samenleving. Vanaf de eerste manifestaties tot aan de effecten ervan op de hedendaagse wereld heeft var1 de belangstelling gewekt van academici, experts en gewone mensen vanwege de impact ervan op cultuur, economie en politiek. Op deze pagina's zullen we verschillende perspectieven onderzoeken om een ​​volledig en objectief beeld van Sjchara te bieden, met als doel de kennis van onze lezers te verrijken en een geïnformeerde dialoog over dit fascinerende onderwerp te bevorderen.

Sjchara
Sjchara
Hoogte 5203 m
Coördinaten 43° 0′ NB, 43° 6′ OL
Ligging Grens Georgië, Rusland
Gebergte Grote Kaukasus
Sjchara (Kaukasus)
Sjchara
Portaal  Portaalicoon   Aardwetenschappen

De Sjchara (Georgisch: შხარა) is de op twee na hoogste berg in de Grote Kaukasus, gelegen op de grens van Georgië en Rusland (deelrepubliek Kabardië-Balkarië). De berg is een van de zeven 'vijfduizenders' in de Kaukasus en heeft drie van de veertien toppen boven de 5000 meter.

De Sjchara is het oostelijke uiteinde van de zogenaamde Bezengimuur, een ongeveer twaalf kilometer onderdeel van de centrale bergkam van de Grote Kaukasus tussen de Lalveri en Sjchara, die letterlijk een "muur" vormen tussen Rusland en Georgië.

De Sjchara werd in 1888 voor het eerst beklommen. Op de hellingen van de Sjchara ontspringt aan Georgische zijde de rivier de Engoeri.

Zie de categorie Shkhara van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.