Soling

De wereld van vandaag verandert en evolueert voortdurend, en het is belangrijk om ons bewust te zijn van wat er om ons heen gebeurt. Bij deze gelegenheid willen we het hebben over Soling, een onderwerp dat de laatste tijd aan relevantie heeft gewonnen. Soling is een kwestie die ons allemaal aangaat, of het nu gaat om de impact ervan op de samenleving, de economie, de politiek, de wetenschap of welk ander veld dan ook. Via dit artikel zullen we proberen Soling vanuit verschillende perspectieven te analyseren, om het belang ervan en de implicaties die het heeft op ons dagelijks leven te begrijpen.

Soling
Soling
Lengte 8,2 m
Breedte 1,9 m
Diepgang 1,3 m
Massa 1035 kg
Bemanning 2-3 personen
Klassenorganisatie blogspot.com
Zeilen
Grootzeil 15,6 m²
Fok 8,1 m²
Spinnaker 35 m²
Ontwerp
Architect Jan Herman Linge
Jaar 1967
Zeilteken
Soling
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

De Soling is een 8,2 meter lange open kielboot ontworpen in 1965 door de Noor Jan Linge. In 1968 werd de klasse gekozen tot een van de olympische klassen voor de Spelen van 1972. De Soling bleef olympisch tot zijn laatste optreden op de Olympische Spelen van 2000. Vanaf 2008 deed de Soling mee aan de Vintage Yachting Games.

De Soling is een sterk schip dat ontwikkeld is voor alle winden en omstandigheden op zee. Fitness en teamwerk bij het varen met een Soling essentieel. De boten zijn gemaakt van polyester en de rondhouten van een aluminium legering.

Een Soling gaat zeer lang mee. Ook als wedstrijdschip blijft het lang in conditie. In 2009 behaalde een dertig jaar oud schip de 7e plaats op het WK.

Typerend voor de Soling is "droop-hiking", een techniek van buitenhangen om het schip vlak te laten varen.

Droop-hiking