Dit artikel gaat in op het onderwerp Strategisch beraad CDA, dat de afgelopen jaren steeds relevanter is geworden. Strategisch beraad CDA is een onderwerp dat de belangstelling heeft gewekt van onderzoekers, experts en het grote publiek, vanwege de impact ervan op verschillende gebieden van de samenleving. Sinds zijn opkomst heeft Strategisch beraad CDA debatten, analyses en reflecties gegenereerd over de implicaties, gevolgen en mogelijke oplossingen ervan. Dit artikel zal proberen een alomvattend beeld te geven van Strategisch beraad CDA, waarbij de oorsprong, evolutie, huidige uitdagingen en toekomstperspectieven worden onderzocht. Het is belangrijk om het belang van Strategisch beraad CDA vandaag de dag te begrijpen, aangezien de invloed ervan zich uitstrekt tot uiteenlopende gebieden als technologie, politiek, cultuur, economie en het milieu.
Dit artikel bevat verouderde informatie en zou bijgewerkt moeten worden. U wordt uitgenodigd om dit artikel bij te werken.
Het strategisch beraad CDA is een raad die het Christen-Democratisch Appèl (CDA), een Nederlandse christendemocratische politieke partij, helpt met beslissingen. De raad is in 2011 ingesteld na de verkiezingsnederlaag medio 2010 en de interne onenigheden rond de daaropvolgende kabinetsdeelname met de VVD in kabinet-Rutte I, waarbij de Partij voor de Vrijheid gedoogpartner is. Het beraad moet een aanzet geven voor een nieuwe koers voor de komende 10 à 15 jaar.
Het CDA-congres en de nieuwe CDA-voorzitter Ruth Peetoom drongen aan op de instelling van het beraad.[1] Voorzitter is vanaf 2 september 2011 Aart Jan de Geus.
Op 20 januari 2012 presenteerde de raad onder de titel "Kiezen en verbinden - politieke visie vanuit het radicale midden" voorstellen voor een nieuwe koers voor het CDA.
In het Strategisch Beraad zitten 22 CDA-leden. Volgens de partij hebben ze allemaal een bepaalde deskundigheid en een uitgebreid netwerk.[2]