Tertius

In dit artikel zullen we de fascinerende wereld van Tertius verkennen. Vanaf het ontstaan ​​tot aan de impact ervan op de hedendaagse samenleving heeft Tertius een cruciale rol gespeeld in verschillende aspecten van het dagelijks leven. Door de geschiedenis heen is Tertius het onderwerp geweest van debatten, onderzoek en analyses op meerdere terreinen, wat de relevantie ervan vandaag de dag aantoont. Via dit artikel zullen we onze kennis van Tertius verdiepen, de verschillende facetten ervan ontrafelen en het belang ervan in de wereld van vandaag ontdekken.

Tertius
Eiland van Duitsland
Locatie
Land Duitsland
Eilandengroep Duitse Bocht
Locatie De Waddenzee en de Duitse Bocht
Coördinaten 54°8'0"NB, 8°41'0"OL
Algemeen
Inwoners Onbewoond
Landgebruik Vogelspotten en observaties
Tertius

Tertius, (ook wel Tertiussand), is een bij de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein horende zandbank. Het was ooit een hoge plaat; inmiddels is er door de zee zoveel zand afgeslagen dat de plaat regelmatig overstroomd wordt. Er is dan ook geen vegetatie.

Tertius ligt 10 km ten westen van Büsum. Ten zuiden van Tertius ligt het eiland Trischen, en in het noordoosten ligt de zandbank Blauort. Tertius wordt omsloten door twee vaargeulen: de Norder- en Süderpiep. Deze geulen vormen de verbinding tussen Büsum en de Noordzee.

Op de zandbank rusten de zeevogels uit en komen er robben. Vanwege de aanwezigheid van deze dieren worden vanuit Büsum wadlooptochten georganiseerd. Het betreden van het eilandje, dat in het Nationaal park Sleeswijk-Holsteinse Waddenzee ligt, is na overleg mogelijk.

Het enige bouwwerk op Tertius is een baken, dat als dagmerk dient.