In dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van Trijntje van Keulen. We zullen de oorsprong ervan onderzoeken, de evolutie ervan in de tijd en de impact ervan op verschillende aspecten van het dagelijks leven. Trijntje van Keulen is al vele jaren het onderwerp van studie en debat, en de relevantie ervan is nog steeds duidelijk in de wereld van vandaag. Met dit artikel willen we licht werpen op Trijntje van Keulen, door het belang en de invloed ervan in de hedendaagse samenleving te analyseren. Ga met ons mee op deze reis en ontdek meer over Trijntje van Keulen en zijn rol in de hedendaagse wereld.
Trijntje (Truus) van Keulen (Amsterdam, 1 februari 1924 – Amstelveen, 18 februari 2018) was een Nederlands verzetsstrijdster tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Trijntje groeide op in de Jordaan (Amsterdam) in een arbeidersgezin dat communistisch en antifascistisch was. Als tiener begon ze tijdens de Tweede Wereldoorlog krantjes en pamfletten van het verzet te drukken en verspreiden. Daarnaast werkte ze in een ijssalon waar ze haar man Johan Bosman leerde kennen. Na hun ontmoeting deed ze gevaarlijke klussen voor zijn verzetsgroep: koeriersdiensten, illegale documenten, bonnen en geld vervoeren voor onderduikers, liquidaties en overvallen uitvoeren. Johan en Trijntje kregen samen een zoon. Na de oorlog verbleef Trijntje in een herstellingskamp In Denemarken. In deze kampen konden verzetsleden aansterken.
In 1981 kreeg zij het Verzetsherdenkingskruis.