Universiteit van Caen

In dit artikel zullen we het onderwerp Universiteit van Caen vanuit verschillende invalshoeken onderzoeken om het belang en de impact ervan op de hedendaagse samenleving beter te begrijpen. Vanaf het begin tot aan de relevantie ervan vandaag de dag is Universiteit van Caen een onderwerp van interesse en debat geweest op verschillende gebieden, en trok het de aandacht van experts en professionals uit verschillende disciplines. In dit artikel zullen we de verschillende perspectieven op Universiteit van Caen analyseren, evenals de mogelijke implicaties ervan voor de toekomst. We zullen ook concrete voorbeelden onderzoeken die de relevantie van Universiteit van Caen in de hedendaagse context illustreren. Ten slotte zullen we vragen en reflecties stellen die de lezer uitnodigen om hun kennis en begrip van Universiteit van Caen te verdiepen.

Universiteit van Caen Normandië
Université de Caen Normandie
Universiteit van Caen
Afkorting UNICAEN
Locatie Caen, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Opgericht 1432
Type openbaar
Studenten 24000
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Universiteit van Caen Normandië (Frans: Université de Caen Normandie (UNICAEN)) is een Franse universiteit in de stad Caen in het departement Calvados in Normandië.

Geschiedenis

De Universiteit van Caen werd in 1432 opgericht door John of Lancaster, 1st Duke of Bedford.[1] De eerste rector was een man uit Cornwall, Michael Tregury, die daarna nog aartsbisschop van Dublin zou worden. Oorspronkelijk bestond de Universiteit van Caen uit een faculteit voor Kerkelijk recht en een faculteit voor Romeins recht. In 1438 waren er al vijf faculteiten. De stichting werd in 1452 door koning Karel VII van Frankrijk bevestigd.

Op 7 juli 1944 werd de Universiteit totaal vernietigd door een bombardement. De wederopbouw begon in 1948. De nieuwe universiteit werd op 1 juni 1957 plechtig geopend verklaard. Het logo van de Universiteit van Caen bestaat uit een mythische feniks, die symboliseert hoe de Universiteit van Caen uit zijn as is herrezen.[1]

Bekende studenten en docenten

  • (fr) Officiële website
Zie de categorie Université de Caen van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.