In de wereld van vandaag is Uppsala General Catalogue of Galaxies een onderwerp dat op verschillende gebieden aan relevantie heeft gewonnen. Van politiek tot wetenschap: Uppsala General Catalogue of Galaxies is een aandachtspunt geworden voor de samenleving als geheel. Nu de wereld vooruitgang boekt op technologisch gebied en voor nieuwe uitdagingen staat, is het belangrijk om het belang van Uppsala General Catalogue of Galaxies in de huidige samenleving te analyseren en te begrijpen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Uppsala General Catalogue of Galaxies en hoe dit de wereld van vandaag heeft beïnvloed. Vanaf de oorsprong tot de mogelijke toekomstige implicaties is Uppsala General Catalogue of Galaxies een onderwerp dat ieders aandacht verdient.
UGC of voluit Uppsala General Catalogue of Galaxies is een astronomische catalogus die in 1973 door de Zweedse astronoom Peter Nilson werd samengesteld.
De catalogus bevat gegevens over 12.921 sterrenstelsels ten noorden van declinatie -02°30' en is voornamelijk gebaseerd op de originele blauwe (O) fotografische platen van de National Geographic Society – Palomar Observatory Sky Survey die met de Samuel Oschintelescoop op het Palomar-observatorium werd verricht. Behalve beschrijvingen van alle op deze platen voorkomende stelsels met een diameter vanaf 1 boogminuut, zijn ook gegevens over alle stelsels uit de Catalogue of Galaxies and of Clusters of Galaxies (of CGCG) opgenomen die een schijnbare magnitude van 14,5 of helderder hebben.
De sterrenstelsels uit deze catalogus hebben een oplopende nummering vanaf "UGC 1", en zijn gesorteerd volgens oplopende rechte klimming.