Tegenwoordig is Van Assendelft de Coningh (geslacht) een onderwerp dat ongekende relevantie heeft gekregen in de huidige samenleving. Sinds de opkomst ervan heeft het een brede belangstelling gewekt en een reeks debatten en reflecties op verschillende gebieden opgeleverd. Van Assendelft de Coningh (geslacht) heeft de levens van mensen aanzienlijk beïnvloed en hun beslissingen, gedrag en percepties beïnvloed. In dit artikel zullen we de impact van Van Assendelft de Coningh (geslacht) op de huidige samenleving diepgaand onderzoeken, evenals de implicaties die dit heeft voor de toekomst. We zullen verschillende perspectieven en meningen over Van Assendelft de Coningh (geslacht) analyseren, met als doel een alomvattende en objectieve visie te bieden op dit onderwerp dat vandaag zo relevant is.
Van Assendelft de Coningh (aanvankelijk: De Coningh) is een uit Middelharnis afkomstig geslacht.
De stamreeks begint met Andries Jansz. Coningh die geboortig was van Middelharnis en tuinder werd in Maassluis en in 1640 voor de tweede maal huwde. Zijn achterkleinzoon was de eerste bestuurder van het geslacht. Deze laatste verwierf in 1765 de heerlijkheid Mijnsheerenland van Moerkerken. Hij trouwde in 1743 met Aagje van Assendelft (1720-1747) waarna nageslacht de naam Van Assendelft de Coningh aannam. Het geslacht werd in 1942 opgenomen in het genealogische naslagwerk Nederland's Patriciaat.
Ary de Coningh, heer van Mijnsheerenland van Moerkerken en van Groeneveld (1712-1784), schout, secretaris, notaris, rentmeester en gaardermeester van Mijnsheerenland van Moerkerken