Vlag van Bodegraven

Vandaag willen we het hebben over Vlag van Bodegraven, een onderwerp dat de afgelopen jaren enorm aan relevantie heeft gewonnen. Vlag van Bodegraven is een onderwerp dat onderwerp is geweest van debat, onderzoek en analyse op verschillende gebieden, van politiek tot wetenschap, inclusief cultuur en de samenleving in het algemeen. Vlag van Bodegraven heeft tegenstrijdige meningen naar voren gebracht, voor controverse gezorgd, een bron van discussie geweest en de interesse van veel mensen gewekt. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van Vlag van Bodegraven onderzoeken, ons verdiepen in het belang, de implicaties en de invloed ervan in de wereld van vandaag. Zonder twijfel is Vlag van Bodegraven een onderwerp dat niemand onverschillig laat en dat het verdient om op een diepgaande en doordachte manier te worden behandeld.

Vlag van de gemeente Bodegraven (1952-2011)

De vlag van Bodegraven is op 9 september 1952 bij raadsbesluit vastgesteld als de gemeentevlag van de Zuid-Hollandse gemeente Bodegraven. De vlag kan als volgt worden beschreven:

Twee banen van gelijke hoogte in geel en blauw.

De kleuren van de vlag zijn ontleend aan het gemeentewapen. De gemeente verklaarde dat het geel de kleur van zuivel is en het blauw de kleur van de Rijn en het polderwater. Deze factoren hebben de ontwikkeling van de gemeente bepaald. De vlag was een belangrijk onderdeel van een feest, waarbij de gemeenteraad speciaal bijeen kwam om de vlag vast te stellen, om hem vervolgens meteen in gebruik te nemen. Het Leidsch Dagblad van september 1952 heeft hiervan een uitgebreid verslag opgenomen.

Op 1 januari 2011 is Bodegraven samengevoegd met Reeuwijk tot de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De vlag is daardoor als gemeentevlag komen te vervallen.

Verwante afbeeldingen