In de wereld van Vlag van Bruinisse zijn er eindeloze aspecten om te ontdekken en te verkennen. Vanaf het begin tot aan de relevantie ervan vandaag de dag heeft Vlag van Bruinisse de aandacht getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Of het nu door zijn invloed op de populaire cultuur, zijn impact op de samenleving of zijn belang in het verleden is, Vlag van Bruinisse blijft interesse wekken en debat genereren. In dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van Vlag van Bruinisse, onderzoeken we de verschillende facetten ervan en ontrafelen we de betekenis ervan in de huidige context. Van de evolutie door de jaren heen tot de rol ervan in het leven van mensen: Vlag van Bruinisse is een onderwerp dat het verdient om vanuit verschillende perspectieven te worden geanalyseerd om de ware omvang ervan te begrijpen.
De vlag van Bruinisse op 20 januari 1967 door de gemeenteraad van de voormalige gemeente Bruinisse als gemeentevlag vastgesteld. De beschrijving zou kunnen luiden:
Twee banen van gelijke lengte, de baan aan de broeking ingehoekt met acht geren van wit en zwart, in de uitwaai twee banen van gelijke hoogte van wit en groen, met op het wit een grazend hert van rood met een hoogte van 2/5 van de vlaghoogte.
De vlag is identiek aan het gemeentewapen, zij het gekanteld, waarbij het schildhoofd naar de uitwaai is verplaatst. Het ontwerp was van de Vlaardingse vlaggenfabrikant J. Thurner.
Met de gemeentelijke herindeling van 1997 ging de gemeente deel uitmaken van de gemeente Schouwen-Duiveland. De geren komen terug in het gemeentewapen.