Vlag van Hulsberg

Tegenwoordig is Vlag van Hulsberg een onderwerp dat grote belangstelling en debat in de samenleving oproept. Vanaf het begin tot het heden is Vlag van Hulsberg het onderwerp geweest van studie en analyse door experts uit verschillende disciplines. De impact ervan op het leven van mensen en op de ontwikkeling van de mensheid is diepgaand geweest, en de relevantie ervan is in de loop van de tijd gebleven. In dit artikel zullen we de meest relevante aspecten van Vlag van Hulsberg in detail onderzoeken, van de oorsprong tot de implicaties ervan vandaag de dag. Van zijn impact op de samenleving tot zijn invloed op de populaire cultuur, Vlag van Hulsberg heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de geschiedenis en op de hoofden van mensen.

Vlag van de gemeente Hulsberg
(1968-1982)

De vlag van Hulsberg is op 21 maart 1968 bij raadsbesluit vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de voormalige gemeente Hulsberg in de Nederlandse provincie Limburg. Sinds 1 januari 1982 is de vlag niet langer als gemeentevlag in gebruik omdat de gemeente Hulsberg toen opging in de gemeente Nuth. De vlag kan als volgt worden beschreven:

Vijf banen van wit, rood, geel, rood en wit, met een hoogteverhouding 4:2:1:2:4, en een gele broekdriehoek beladen met een staand hulstblad ter hoogte van 3/5 van de vlaghoogte; aan de onderzijde van het hulstblad drie rode bessen, tegen de steel.

De kleuren zijn ontleend aan het gemeentewapen. Het hulstblad in de driehoek is sprekend voor de gemeentenaam.

Verwante afbeelding