Vlag van Yamagata

In dit artikel wordt de aanpak van Vlag van Yamagata vanuit een innovatief en actueel perspectief benaderd, om de lezer een complete en actuele visie op het onderwerp te bieden. De verschillende aspecten die door Vlag van Yamagata worden behandeld, zullen worden geanalyseerd, waarbij de oorsprong, de evolutie ervan in de tijd en de relevantie ervan vandaag de dag zullen worden onderzocht. Daarnaast zullen verschillende standpunten en meningen van experts over dit onderwerp worden gepresenteerd, met als doel een alomvattende en verrijkende kijk op Vlag van Yamagata te bieden. Op dezelfde manier zullen mogelijke toekomstige trends met betrekking tot Vlag van Yamagata worden onderzocht, om een ​​prospectieve visie te bieden die de lezer in staat stelt het belang en de impact te begrijpen die dit onderwerp heeft op de huidige samenleving.

Vexillologisch symbool voor een civiele vlag en dienstvlag te land? Vlag van Yamagata (ratio 2:3)
Vexillologisch symbool voor een buiten gebruik gestelde vlag? Vlag van Yamagata, 1963-1971 (ratio 2:3)

De prefecturale vlag van Yamagata bestaat uit een blauw vlak met een wit gestileerd kanji 山 (wat "berg" betekent) in de vorm van drie bergen. Deze staan ook voor de rivier Mogami die door Yamagata stroomt. Blauw staat voor verlangen naar vrede en ideaal, wit voor sneeuw en zuiverheid van mensen. De prefecturale vlag werd op 16 april 1971 aangenomen.

De vorige prefecturale vlag werd aangenomen op 26 maart 1963, die was groen vlag met witte prefecturale embleem in de vorm van de berg in het midden. De groene kleur vertegenwoordigt prefectuur, mensen, de wens voor vrede en het ideaal, maar op 16 april 1971 werd de achtergrondkleur veranderd in blauw.