Dit artikel gaat in op het onderwerp Wapen van Bellingwolde, dat een fundamenteel aspect vertegenwoordigt in de reikwijdte van _var2. Door de geschiedenis heen heeft Wapen van Bellingwolde een prominente plaats in de samenleving ingenomen en een cruciale rol gespeeld in _var3. Door middel van een uitgebreide analyse zal de evolutie van Wapen van Bellingwolde worden onderzocht, evenals de implicaties ervan op verschillende gebieden zoals _var4, _var5 en _var6. Verschillende standpunten van experts over dit onderwerp zullen worden onderzocht, met als doel een alomvattend perspectief te bieden dat ons in staat stelt het belang en de relevantie van Wapen van Bellingwolde vandaag de dag te begrijpen. Door middel van een multidisciplinaire aanpak is het doel om lezers een complete en bijgewerkte visie op Wapen van Bellingwolde te bieden, met als doel een verrijkend debat te genereren en een beter begrip van dit belangrijke onderwerp te bevorderen.
Het wapen van Bellingwolde werd op 24 oktober 1894 per Koninklijk Besluit door de Hoge Raad van Adel aan de Groningse gemeente Bellingwolde toegekend. Vanaf 1968 is het wapen niet langer als gemeentewapen in gebruik omdat de gemeente Bellingwolde in de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde op is gegaan.
Er is voor een afbeelding van het klooster Palmar gekozen omdat dit klooster een belangrijke rol in de omgeving speelde. Het klooster bestond vanaf begin 13e eeuw. In 1275 had het klooster een eigen zegel met het vermoedelijk fictief gebouw erop, zonder schild eromheen, dit zegel vormde de basis voor het wapen van de gemeente Bellingwolde. Het wapen werd op 23 juni 1894 aangevraagd, op 3 oktober 1894 gaf de Hoge Raad van Adel aan geen bezwaar tegen het wapen te hebben en verleende drie weken later het wapen aan de gemeente. Hoewel er geen kleuren bekend waren, werd het wapen niet in de rijkskleuren verleend maar als een zilveren gebouw op een blauw schild.
De blazoenering van het wapen luidde als volgt:
Van lazuur beladen met een in Romaanse stijl opgetrokken kloostergebouw (voorstellende het voormalige klooster Palmar te Reiderland) van zilver.[1]
Het schild is blauw van kleur met daarop een zilveren kloostergebouw, het gebouw is vormgegeven naar het voormalige klooster Palmaer. De gemeente voerde geen kroon of schildhouder(s) bij het wapen.
Referenties