Wim Rengelink

Tegenwoordig is Wim Rengelink een onderwerp dat op verschillende gebieden grote belangstelling wekt. Zowel in de huidige samenleving als in het professionele veld heeft Wim Rengelink een relevante rol op zich genomen vanwege de impact ervan op ons dagelijks leven. Vanaf het begin tot aan de evolutie vandaag de dag is Wim Rengelink erin geslaagd de aandacht van mensen van alle leeftijden te trekken en blijft het debatten en discussies op verschillende fora genereren. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten met betrekking tot Wim Rengelink onderzoeken, waarbij we het belang, de implicaties en mogelijke toekomstige ontwikkelingen ervan analyseren.

Wim Rengelink
Joop Landré (TROS), Rengelink en I.J. van Houte (VPRO) (1970)
Joop Landré (TROS), Rengelink en I.J. van Houte (VPRO) (1970)
Algemeen
Volledige naam Jan Willem (Wim) Rengelink
Geboren 10 oktober 1912
Geboorteplaats Winterswijk
Overleden 12 april 1999
Overlijdensplaats Hilversum
Partij SDAP
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Jan Willem (Wim) Rengelink (Winterswijk, 10 oktober 1912 - Hilversum, 12 april 1999) was een Nederlandse verzetsstrijder en omroepbestuurder (VARA, NTS, NOS).

In 1935 was hij secretaris van de SDAP-commissie die het Plan van de Arbeid ontwikkelde.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Wim Rengelink actief in de illegale pers. Hij droeg bij aan het verzetsblad Vrije Gedachten, dat tussen mei 1944 en mei 1945 verscheen. Dit blad had tot doel de terugkeer en partijvorming van de SDAP te ondersteunen. Hier werkte Rengelink onder meer samen met Guus Trestorff.

Hij was een belangrijk pleitbezorger voor invoering van het NTS Journaal in 1956 en Sport in Beeld in 1959.