Zeilvindoktersvis

In de wereld van vandaag is Zeilvindoktersvis een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een breed scala aan mensen. Van de impact ervan op de samenleving tot de invloed ervan op het dagelijks leven van mensen: Zeilvindoktersvis biedt een fascinerend scenario dat het verdient om diepgaand te worden onderzocht. Dit artikel probeert verschillende aspecten met betrekking tot Zeilvindoktersvis te analyseren en een alomvattende visie te bieden waarmee de lezer het belang en de impact ervan op verschillende gebieden beter kan begrijpen. Op deze pagina's zullen we dieper ingaan op de oorsprong, evolutie, uitdagingen en mogelijke oplossingen, om een ​​compleet perspectief te bieden dat reflectie en debat rond Zeilvindoktersvis aanmoedigt.

Zeilvindoktersvis
IUCN-status: Niet bedreigd[1] (2010)
Zeilvindoktersvis
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Superklasse:Osteichthyes (Beenvisachtigen)
Klasse:Actinopterygii (Straalvinnigen)
Orde:Perciformes (Baarsachtigen)
Familie:Acanthuridae (Doktersvissen)
Geslacht:Zebrasoma
Soort
Zebrasoma velifer
(Bloch, 1795)
Originele combinatie
Acanthurus velifer Bloch, 1795
Synoniemen
  • Zebrasoma veliferum (Bloch, 1795)
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Zeilvindoktersvis op Wikispecies Wikispecies
(en) World Register of Marine Species
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Vissen

De zeilvindoktersvis[2] (Zebrasoma velifer) is een straalvinnige vissensoort uit de familie van de doktersvissen (Acanthuridae).[3] De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1795 door Marcus Elieser Bloch als Acanthurus velifer.

De vis kan tot veertig centimeter groot worden en komt voor in de Stille Oceaan. Het verspreidingsgebied van de vis is van Indonesië tot Hawaï en Tuamotu-eilanden. Van Zuid-Japan tot het zuiden van het Groot Barrièrerif. Nieuw-Caledonië en Rapaeiland. In heel Micronesië.[4]