Annelies Beck

In de wereld van vandaag is Annelies Beck een onderwerp dat steeds relevanter is geworden. Of het nu vanwege de impact ervan op de samenleving, het belang ervan op wetenschappelijk gebied of de invloed ervan op de populaire cultuur is, Annelies Beck is een onderwerp van algemeen belang geworden. Naarmate de gesprekken rond Annelies Beck voortduren, is het van cruciaal belang om de betekenis en implicaties ervan te begrijpen. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Annelies Beck onderzoeken en de rol ervan in de hedendaagse wereld analyseren. Van de oorsprong tot de impact op het heden, we zullen ons onderdompelen in het fascinerende universum van Annelies Beck en alles ontdekken wat dit thema te bieden heeft.

Annelies Beck (Aalst, 25 juni 1973[1]) is een Vlaamse journaliste en schrijfster. Ze studeerde Hedendaagse Geschiedenis in Gent en behaalde een master in Brazilian Studies aan de University of London. Reeds als tiener gaat ze aan de slag in het radioprogramma Van Kattekwaad tot Erger en later bij het jeugdjournaal, meteen de start van een loopbaan bij de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie.

Vlaamse Radio- en Televisieomroep

Door haar passie voor lezen wilde ze als kind eerst postbode worden, vanwege de vrije tijd in de namiddag om te kunnen lezen.[2] Ze presenteerde vanaf 2000 het duidingsmagazine Terzake. Sinds september 2006 verving ze Frieda Van Wijck in De Zevende Dag op Eén, waar ze samen met Alain Coninx presenteerde. In 2007 stopte ze hiermee. Ze was ook te zien in het verkiezingsprogramma Woord tegen woord in 2007. In datzelfde jaar deed ze eveneens mee aan het tv-programma De Slimste Mens ter Wereld.

Vanaf september 2007 was ze voornamelijk te horen op de radio, hoofdzakelijk op Radio 1. Eerst presenteerde ze De ochtend, en vervolgens Vandaag, beide actuaprogramma's. Vanaf 2008 verscheen ze opnieuw in Terzake als ankervrouw, tot de presentatie hiervan overgenomen werd door Lieven Verstraete en Kathleen Cools. Op 6 januari 2014 nam Beck de presentatie weer over van Cools, hetgeen ze combineert met haar radiowerk.[3] Vanaf het najaar werd ze een van de gezichten van Terzake Laat.[4]

Ze was ook VRT-correspondente voor Brazilië, en in de hoedanigheid maakte ze (tevens met het oog op het WK 2014 dat daar georganiseerd werd) geregeld reportages voor zowel radio als televisie.

In 2017 won ze de Grote Prijs Jan Wauters.[5]

Bibliografie

  • Over het Kanaal, dat handelt over het leven van haar overgrootvader die in Glasgow verbleef tijdens de Eerste Wereldoorlog - 2011 - De Geus Uitgeverij - ISBN 9789044517286.[6]
  • Toekomstkoorts, roman - 2016
  • Gedachten denken, kinderboek - 2022