Avahi unicolor

In dit artikel zullen we de opwindende wereld van Avahi unicolor verkennen, van de oorsprong tot de relevantie ervan vandaag de dag. Avahi unicolor is door de geschiedenis heen voor veel mensen een interessant onderwerp geweest, en de invloed ervan strekt zich uit tot verschillende gebieden van het dagelijks leven. Sinds de oprichting heeft Avahi unicolor aanleiding gegeven tot debatten en reflecties, waardoor een grote verscheidenheid aan meningen en perspectieven is ontstaan. Op deze pagina's zullen we dieper ingaan op de meest relevante aspecten van Avahi unicolor, waarbij we de impact, implicaties en mogelijke toekomstige ontwikkelingen analyseren. Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in een fascinerende reis door de wereld van Avahi unicolor!

Avahi unicolor
IUCN-status: Kritiek[1] (2018)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Mammalia (Zoogdieren)
Orde:Primates (Primaten)
Onderorde:Strepsirrhini (Halfapen)
Infraorde:Lemuriformes (Lemuren)
Superfamilie:Lemuroidea
Familie:Indriidae (Indriachtigen)
Geslacht:Avahi (Wolmaki's)
Soort
Avahi unicolor
Thalmann & Geismann, 2000
Verspreidingsgebied van Avahi unicolor
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Avahi unicolor op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Zoogdieren

Avahi unicolor is een zoogdier uit de familie van de indriachtigen (Indriidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Thalmann & Geismann in 2000.[2][3]

Kenmerken

De naam unicolor (Latijn voor "eenkleurig") verwijst naar de afwezigheid van kleurpatronen bij deze soort. A. unicolor heeft, anders dan de verwante westelijke wolmaki (A. occidentalis) geen wit gezichtsmasker en geen donkere oogringen. Anders dan A. cleesei heeft A. unicolor geen donker patroon op het voorhoofd.

Verspreiding

De soort komt voor in het noorden van Madagaskar, in de regio Sambirano.