Bristol-stoelgangschaal

In dit artikel zullen we de fascinerende wereld van Bristol-stoelgangschaal en de impact ervan op de moderne samenleving volledig onderzoeken. Vanaf de oorsprong tot de huidige evolutie zullen we analyseren hoe Bristol-stoelgangschaal verschillende aspecten van ons dagelijks leven heeft beïnvloed en getransformeerd. Daarnaast zullen we de verschillende perspectieven en meningen onderzoeken die er rond Bristol-stoelgangschaal bestaan, evenals de mogelijke implicaties ervan voor de toekomst. Gedurende dit schrijven zullen we beginnen aan een reis van ontdekking en reflectie over Bristol-stoelgangschaal, met als doel de relevantie ervan in de wereld van vandaag beter te begrijpen.

De Bristol Stoelgangschaal of Bristol Stoelgangkaart is een medisch hulpmiddel ontworpen om de vorm van menselijke ontlasting te categoriseren in zeven categorieën. De schaal die in het Verenigd Koninkrijk ook wel de "Meyers Scale" wordt genoemd, is ontwikkeld door Heaton aan de Universiteit van Bristol en is voor het eerst gepubliceerd in de Scandinavian Journal of Gastroenterology in 1997.[1] De vorm van de ontlasting hangt af van de tijd dat die in de darmen is geweest.

Bristol-stoelgangschaal

De zeven types van ontlasting zijn:

  • Type 1: Losse harde keutels, zoals noten (moeilijk uit te scheiden)
  • Type 2: Als een worst, maar klonterig
  • Type 3: Als een worst, maar met barstjes aan de buitenkant
  • Type 4: Als een worst of slang, glad en zacht
  • Type 5: Zachte keutels met duidelijke randen (makkelijk uit te scheiden)
  • Type 6: Zachte stukjes met gehavende randen, een papperige uitscheiding
  • Type 7: Waterig, geen vaste stukjes. Helemaal vloeibaar

Types 1 en 2 wijzen op constipatie, 3 en 4 zijn de "ideale uitscheidingtypes" vooral de laatste, omdat ze het makkelijkst uit te scheiden zijn, en 5 tot 7 wijzen op diarree in meer of mindere mate.