Heinsch

In het artikel van vandaag gaan we dieper in op Heinsch, een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Van de impact ervan op de samenleving tot de implicaties ervan voor het dagelijks leven, Heinsch heeft voortdurend tot discussie geleid en blijft het onderwerp van onderzoek en analyse. In dit artikel zullen we de verschillende perspectieven rond Heinsch onderzoeken, evenals de evolutie ervan in de loop van de tijd en de invloed ervan op verschillende gebieden. Daarnaast zullen we ons verdiepen in het laatste nieuws en de laatste ontdekkingen met betrekking tot Heinsch, met als doel een globale en bijgewerkte visie op dit fascinerende onderwerp te bieden. Ga met ons mee op deze reis van ontdekking en reflectie over Heinsch!

Heinsch
Deelgemeente in België Vlag van België
Heinsch (België)
Heinsch
Situering
Gewest Vlag Wallonië Wallonië
Provincie Vlag Luxemburg Luxemburg
Gemeente Vlag Aarlen Aarlen
Fusie 1977
Coördinaten 49° 42′ NB, 5° 45′ OL
Algemeen
Oppervlakte 39,07 km²
Inwoners
(1/1/2020)
5457
(140 inw./km²)
Overig
Postcode 6700
NIS-code 81001(C)
Oude NIS-code 81011
Detailkaart
Kaart van Heinsch
Locatie in de gemeente
Portaal  Portaalicoon   België

Heinsch (Luxemburgs: Häischel, Duits: Heischlingen, Waals: Hinch) is een plaats in de Belgische provincie Luxemburg en een deelgemeente van Aarlen in het arrondissement Aarlen. In de deelgemeente liggen ook de plaatsen Freylange, Stockem, Schoppach, Fouches en Sampont.

Geschiedenis

Op het eind van het ancien régime werd Heinsch een gemeente, waartoe ook Freylange, Stockem, Schoppach en Metzert behoorden. In 1877 werd het gehucht Metzert van Heinsch overgeheveld naar de nieuwe gemeente Tontelange, die van buurgemeente Attert was afgesplitst.

Bij de gemeentelijke herindeling van 1977 werd Heinsch een deelgemeente van Aarlen. De gehuchten Fouches en Sampont werden van buurgemeente Harzy naar Aarlen overgeheveld.

Demografische ontwikkeling

  • Bronnen:NIS, Opm:1831 tot en met 1970=volkstellingen

Bezienswaardigheden

  • De Église de l'Assomption de Notre-Dame
  • Het publiek washuis uit de 19e eeuw (beschermd monument sinds 1982)[1]
Publiek washuis te Heinsch
Zie de categorie Heinsch van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.