Houtaing

In dit artikel verkennen we het fascinerende leven van Houtaing, een personage dat een onuitwisbare stempel op de geschiedenis heeft gedrukt. Van een bescheiden begin tot zijn onverwachte opkomst tot roem, Houtaing heeft tot de verbeelding gesproken van talloze mensen over de hele wereld. Op deze pagina's zullen we hun prestaties, worstelingen en triomfen ontdekken, evenals hun impact op de hedendaagse samenleving. Door middel van exclusieve interviews en uitgebreid onderzoek zullen we de geheimen achter het succes van Houtaing ontrafelen en zijn blijvende nalatenschap onderzoeken. Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in een spannende reis die je meeneemt naar de meest relevante aspecten van het leven van Houtaing.

Houtaing
Houthem
Deelgemeente in België Vlag van België
Houtaing (België)
Houtaing
Situering
Gewest Vlag Wallonië Wallonië
Provincie Vlag Henegouwen Henegouwen
Gemeente Aat
Fusie 1977
Coördinaten 50° 38′ NB, 3° 41′ OL
Algemeen
Oppervlakte 4,54 km²
Inwoners
(1/1/2020)
641
(141 inw./km²)
Overig
Postcode 7812
Netnummer 068
NIS-code 51004(S)
Detailkaart
Houtaing (Henegouwen)
Houtaing
Foto's
Portaal  Portaalicoon   België

Houtaing (Nederlands: Houthem) is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen en een deelgemeente van de Waalse stad Aat. Houtaing was een zelfstandige gemeente tot het bij de gemeentelijke herindeling van 1977 toegevoegd werd aan de gemeente Aat.

Bezienswaardigheden

  • De Sint-Quirinuskerk (Église Saint-Quirin) is een bakstenen classicistisch kerkgebouw van 1789. De kerk bezit een 15e-eeuws gepolychromeerd beeld van Maria met Kind. Ook is er een 16e-eeuws gotisch doopvont,
  • Het Kasteel van La Berlière, zeker vanaf 1337 de zetel van het geslacht De Ligne. Herbouwd in 1664 en 1793. Omringd door een landgoed en een Engelse landschapstuin.

Natuur en landschap

Houtaing ligt aan de zuidrand van het Pays des Collines, op een hoogte van 68 meter aan de kerk. Het noorden is zeer bosrijk.

Demografische ontwikkeling

  • Bronnen:NIS, Opm:1831 tot en met 1970=volkstellingen, 1976= inwoneraantal op 31 december
Kasteel van La Berlière

Nabijgelegen kernen

Buissenal, Mainvault, Ligne, Chapelle-à-Wattines, Grandmetz