In de wereld van vandaag is ISO 3166-2:TP een onderwerp dat steeds belangrijker wordt en de aandacht heeft getrokken van mensen van alle leeftijden en beroepen. Sinds zijn opkomst heeft ISO 3166-2:TP tot gepassioneerde debatten geleid en een constante stroom van studies en onderzoek gegenereerd. In de loop van de tijd is het een centraal element geworden in het dagelijks leven van veel mensen, en beïnvloedt het de manier waarop zij denken, handelen en zich verhouden tot de wereld om hen heen. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van ISO 3166-2:TP en de impact ervan op de hedendaagse samenleving onderzoeken, waarbij we een brede en gedetailleerde visie bieden die ons in staat stelt het ware belang ervan te begrijpen.
ISO 3166-2:TP was een ISO-standaard met betrekking tot de zogenaamde geocodes. Het was een subset van de ISO 3166-2 tabel, die specifiek betrekking had op Oost-Timor.
De code werd in 2011 door het ISO 3166 Maintenance Agency geschrapt bij middel van een nieuwsbrief[1] en het gebied kreeg bijgevolg als code: ISO 3166-3:TPTL (voormalige inschrijvingen).
Toen Oost-Timor op 20 mei 2002 onafhankelijk werd, veranderde men de afkorting TP (van Timor Português). Het gebied werd opnieuw ingeschreven onder: Oost-Timor (ISO 3166-2:TL).