Immanuel (Israëlische nederzetting)

Het belang van Immanuel (Israëlische nederzetting) in de hedendaagse samenleving valt niet te ontkennen. Of het nu gaat om een ​​actueel onderwerp, een prominent figuur, een cultureel fenomeen of een fundamenteel concept, Immanuel (Israëlische nederzetting) speelt een cruciale rol in ons dagelijks leven. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Immanuel (Israëlische nederzetting), van de impact ervan op het persoonlijke niveau tot de invloed ervan op de mondiale sfeer. Door middel van gedetailleerde analyse proberen we de relevantie en betekenis van Immanuel (Israëlische nederzetting) vandaag de dag te begrijpen, evenals de evolutie ervan in de loop van de tijd. Op dezelfde manier zullen we de rol ervan in verschillende contexten en de interactie met andere elementen van de samenleving onderzoeken. Via deze reis hopen we licht te werpen op het belang en de complexiteit van Immanuel (Israëlische nederzetting) in de hedendaagse samenleving.

De nederzetting Immanuel
Kinderspeelplaats

Immanuel (Hebreeuws: עָתְנִיאֵל) is een Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Het dorp heeft circa 3.600 inwoners en is genoemd naar de Bijbelse naam voor de Messias zoals genoemd in het bijbelboek Jesaja. Het dorp is gesticht in 1983.

Geschiedenis

Zowel in 2001 als in 2002 vond er een aanslag plaats op een bus in het dorp. Bij de eerste aanslag op 12 december 2001 vielen 11 doden[1], bij de tweede aanslag op 16 juli 2002 vielen 9 doden.[2]

In 2007 kwam het dorp in het nieuws doordat op scholen aparte klassen waren voor Asjkenazische en Sefardische studenten. Het Israëlisch hooggerechtshof kwam in 2009 unaniem tot het besluit dat deze scheiding onwettig was en moest worden teruggedraaid.

Status

Zie Israëlische nederzetting voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Europese Unie, de Verenigde Naties en de meerderheid van de internationale gemeenschap bestempelen de nederzettingen als illegaal volgens het internationaal recht.[3] Een groot aantal VN-veiligheidsraadsresoluties (446, 452, 465, 471, 2334) hebben de kolonies dan ook als zodanig bestempeld.[4] Israël bestrijdt dit.

Zie de categorie Immanuel van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.