Er wordt gezegd dat Juni 2000 tegenwoordig een van de belangrijkste onderwerpen is, omdat het een aanzienlijke impact heeft op het leven van mensen. Het maakt niet uit of je een student, een professional, een kunstliefhebber of een technologie-expert bent, Juni 2000 is een onderwerp dat je ongetwijfeld bezighoudt. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Juni 2000 behandelen, van de geschiedenis ervan tot de relevantie ervan in de moderne samenleving. We zullen ook de verschillende meningen en perspectieven rondom Juni 2000 verkennen, met als doel een alomvattend beeld van het onderwerp te geven. Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in de fascinerende wereld van Juni 2000 en ontdek de impact ervan op de wereld van vandaag!
Dit artikel geeft een chronologisch overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen per dag in de maand juni van het jaar 2000.
Gebeurtenissen
- Pieter van den Hoogenband maakt bij de NK zwemmen in Drachten een geslaagde rentree. Hij is hersteld van zijn schouderblessure en bewijst dat met winst op de 200 meter vrije slag in 1.47,27.
- De politie in Luxemburg maakt met geweld een einde aan een 28 uur durende gijzeling van een groep kinderen in het plaatsje Wasserbillig, vlak bij de Duitse grens.
- De nieuwe militaire machthebbers in Fiji onderhandelen met de leider van de gijzelingscoup, de zakenman George Speight, over de samenstelling van een nieuwe regering.
- Wilde stakingen bij de Nederlandse spoorwegen verstoren de gehele dag het treinverkeer.
- De moslimrebellen die in het zuiden van de Filipijnen 21 mensen in gijzeling houden, eisen 2,2 miljoen gulden per gijzelaar. De gijzelaars, onder wie tien buitenlandse toeristen, werden op 23 april ontvoerd van een Maleisisch duikerseiland door rebellen van de extremistische moslimbeweging Abu Sayyaf.
- Teuku Don Zulfahri, een verbannen leider van de opstandelingen op Atjeh, wordt vermoord in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.
- Vlinderslagzwemmers Stefan Aartsen en Joris Keizer voegen zich op de tweede dag van de NK zwemmen in Drachten bij de olympische selectie.
- Unilever tekent voor de grootste bedrijfsovername uit de Nederlandse geschiedenis. Voor 24,3 miljard dollar (56 miljard gulden) wordt het Nederlands-Britse voedings- en wasmiddelenconcern de nieuwe eigenaar van het Amerikaanse Bestfoods, dat onder andere bekend is van de merken Knorr en Conimex.
- Wim van Krimpen (58) wordt benoemd tot directeur van het Haags Gemeentemuseum.
- Het hoofdbestuur van de wereldvoetbalbond FIFA gaat in Zürich akkoord met de nieuwe internationale kalender, ontworpen door Michel Platini.
- Suriname en Guyana versterken hun militaire troepen langs de grens na nieuwe spanningen over een grensconflict.
- Regeringstroepen van Oeganda en Rwanda raken slaags in de Congolese stad Kisangani. De gevechten kosten ongeveer honderd burgers het leven, zevenhonderd mensen raken gewond.
- De Nederlandse staat gaat al zijn aandelen in telecombedrijf KPN verkopen.
- De Britse douane vindt de lijken van 58 illegale Chinezen in een Nederlandse vrachtwagen in Dover.
- Het lichaam van Nienke Kleiss wordt in een park in Schiedam gevonden. Ze werd misbruikt en vermoord. In 2001 krijgt Kees B. als dader 18 jaar celstraf en TBS. In 2004 krijgt de zaak alsnog een nieuwe wending en wordt Wik H. berecht.
- Na zeven maanden getouwtrek keert het zesjarige bootvluchtelingetje Elián Gonzales met zijn vader terug naar Cuba.
Overleden