In dit artikel zullen we het belang van Katholieke Kerk in Jordanië in verschillende contexten en de relevantie ervan in de huidige samenleving onderzoeken. Katholieke Kerk in Jordanië is door de geschiedenis heen een object van studie en interesse geweest, en de invloed ervan strekt zich uit tot verschillende gebieden, van economie tot politiek, inclusief wetenschap en cultuur. In de komende paar regels zullen we analyseren hoe Katholieke Kerk in Jordanië onze manier van denken en handelen heeft gevormd, en hoe dit ons dagelijks leven blijft beïnvloeden. Vanaf de oorsprong tot de hedendaagse evolutie zal Katholieke Kerk in Jordanië een relevant onderwerp van belang blijven voor iedereen die de wereld om ons heen beter wil begrijpen.
De Katholieke Kerk in Jordanië maakt deel uit van de wereldwijde Katholieke Kerk, onder het leiderschap van de paus en de Curie.
In Jordanië wonen ongeveer 6% christenen, waaronder Melkitisch katholieken en katholieken.
Het Vicariaat Jordanië voor de katholieken van de Latijnse ritus valt onder het Latijns patriarchaat van Jeruzalem, dat momenteel vacant is.
De gelovigen van de Melkitische Grieks-Katholieke Kerk (ca. 31.000) ressorteren onder de eparchie van Petra, Philadelphia en geheel Transjordanië[1]
Paus Benedictus XVI bezocht Jordanië in mei 2009.[2] Hij bezocht er de Herdenkingskerk van Mozes op de Neboberg en daags daarna de plek bij de Jordaan waar Jezus door Johannes de Doper werd gedoopt. Daarna zette Benedictus zijn reis verder naar Israël.
Jordanië kent geen godsdienstvrijheid. Zo verbiedt de regering dat moslims zich bekeren tot het christendom.[3]
Apostolisch nuntius voor Jordanië is sinds 21 januari 2023 aartsbisschop Giovanni Pietro Dal Toso, die tevens nuntius is voor Cyprus.