Krabbenetende vos

Dit artikel gaat in op het onderwerp Krabbenetende vos, dat op verschillende gebieden onderwerp van belangstelling en discussie is geweest. Krabbenetende vos is een relevant onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van experts en het grote publiek vanwege de impact ervan op de huidige samenleving. Door de jaren heen heeft Krabbenetende vos tegenstrijdige meningen gegenereerd en is het onderwerp geweest van onderzoek en studies die de implicaties ervan volledig willen begrijpen. Dit artikel analyseert de historische context, de verschillende perspectieven en mogelijke oplossingen of aanbevelingen over Krabbenetende vos, met als doel een compleet en verrijkend overzicht van dit onderwerp te bieden.

Krabbenetende vos
IUCN-status: Niet bedreigd[1] (2015)
Krabbenetende vos in ProAves Cerulean Warbler Reserve, Colombia
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Mammalia (Zoogdieren)
Orde:Carnivora (Roofdieren)
Familie:Canidae (Hondachtigen)
Geslacht:Cerdocyon
Soort
Cerdocyon thous
(Linnaeus, 1766)
Verspreidingsgebied van de savannevos
 leefgebied (groen)
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Krabbenetende vos op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Zoogdieren

De krabbenetende vos of savannevos (Cerdocyon thous) is een zoogdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd gepubliceerd door Linnaeus in 1766.

Kenmerken

Meestal zijn de dieren geelbruin met roodbruine kop, oren en voorpoten en een witte buik. Oorpunten, staart en de achterkant van de poten zijn zwart. De lichaamslengte bedraagt 64 cm, de staartlengte 29 cm en het gewicht 5 tot 8 kg.

Leefwijze

Het voedsel van deze middelgrote, 's nachts actieve vos bestaat uit zout- en zoetwaterkrabben, vissen, reptielen, vogels, zoogdieren, insectenlarven en vruchten. De soort heeft een groot verspreidingsgebied, waarin ze leven in losse familiegroepen, bestaande uit een volwassen paar met hun kroost.

Verspreiding

De soort komt voor in het noorden van Argentinië, Bolivia, Brazilië (behalve Amazonia), Colombia, Guyana, Suriname, Peru, Paraguay, Uruguay en Venezuela.