In dit artikel zullen we de impact van Lijst van Tweede Kamerleden 2002-2003 op de hedendaagse samenleving onderzoeken. Sinds zijn opkomst heeft Lijst van Tweede Kamerleden 2002-2003 de aandacht en interesse van verschillende sectoren getrokken, wat aanleiding heeft gegeven tot debatten en controverses over de relevantie en betekenis ervan. Het fenomeen Lijst van Tweede Kamerleden 2002-2003 is doorgedrongen tot belangrijke aspecten van ons dagelijks leven en heeft de manier veranderd waarop we met elkaar omgaan, informatie consumeren en de wereld om ons heen begrijpen. Door middel van gedetailleerde analyse zullen we de verschillende aspecten onderzoeken die rond Lijst van Tweede Kamerleden 2002-2003 draaien, om de invloed ervan op cultuur, politiek, technologie en menselijke relaties te begrijpen. Via een kritische benadering zullen we proberen de complexiteiten en nuances te ontcijferen die Lijst van Tweede Kamerleden 2002-2003 kenmerken, om zo licht te werpen op de impact ervan op de hedendaagse samenleving.
De partijen staan in volgorde van grootte. Kandidaten die voldoende voorkeurstemmen haalden staan in volgorde van het aantal stemmen bovenaan, gevolgd door de overige leden van de fractie in volgorde van hun plaats op de kandidatenlijst.
Pim Fortuyn, lijsttrekker van de LPF, werd op 6 mei 2002 tijdens de verkiezingscampagne vermoord. Bij de toewijzing van zetels werd hij daarom ondanks 1.358.942 op hem uitgebrachte stemmen buiten beschouwing gelaten.
25 juli: Loek Hermans (VVD) maakte onverwacht bekend uit de politiek te stappen en gaf zijn Tweede Kamerlidmaatschap op. Zijn opvolger Geert Wilders werd een dag later geïnstalleerd.
26 juli: Eveline Herfkens en Willem Vermeend (beiden PvdA), kondigden na de installatie van het nieuwe kabinet aan uit de politiek te stappen en verlieten de Tweede Kamer. In hun plaats kwamen Gerdi Verbeet en Peter Rehwinkel in het parlement, Verbeet meteen op 26 juli, Rehwinkel na het zomerreces op 3 september.
28 augustus: Mat Herben legde zijn functie als fractievoorzitter van de LPF neer en werd dezelfde dag nog opgevolgd door Harry Wijnschenk.
1 september: Dick Benschop (PvdA) maakte bekend uit de Kamer te treden. Hij werd op 10 september opgevolgd door Gerritjan van Oven.
1 september: Hans Dijkstal (VVD) verliet de politiek. Op 3 september kwam in zijn plaats Stef Blok in de Tweede Kamer.
8 oktober: Gijs de Vries (VVD) ging de regering vertegenwoordigen op de Europese Conventie voor de vaststelling van een Europese Grondwet, en verlaat het parlement. Hij wordt op 16 oktober opgevolgd door Jan Geluk.
16 oktober: Harry Wijnschenk werd het fractievoorzitterschap van de LPF ontnomen en werd in deze functie dezelfde dag nog opgevolgd door Mat Herben.
12 november: Kars Veling (ChristenUnie) is teleurgesteld omdat hij door zijn partij niet opnieuw als lijsttrekker wordt gekozen, en besluit per direct zijn fractievoorzitterschap en Kamerlidmaatschap neer te leggen. Als fractievoorzitter werd hij dezelfde dag nog opgevolgd door André Rouvoet, als Tweede Kamerlid werd hij op 19 november opgevolgd door Arie Slob.
13 november: Nadat de LPF hem had verzocht om zijn zetel op te geven, besloot Harry Wijnschenk op 13 november als Groep Wijnschenk zelfstandig verder te gaan.
20 november: Peter Rehwinkel (PvdA) was het niet eens met de lage plaats die hij op de kandidatenlijst van de komende verkiezingen had gekregen en verliet het parlement. Jeroen Dijsselbloem volgde hem op.
26 november: Paul Rosenmöller nam ontslag als fractievoorzitter van GroenLinks en werd dezelfde dag nog opgevolgd door Femke Halsema.