Theo de Graaf (LPF)

In dit artikel zullen we alles verkennen wat met Theo de Graaf (LPF) te maken heeft, van de oorsprong tot de hedendaagse toepassingen. Theo de Graaf (LPF) is een onderwerp dat van groot belang is in de huidige samenleving, omdat het verschillende gebieden van het dagelijks leven beïnvloedt. In het hele artikel zullen we de evolutie ervan in de loop van de tijd analyseren, de uitdagingen die het momenteel met zich meebrengt en de mogelijke oplossingen om deze het hoofd te bieden. Daarnaast zullen we ingaan op de verschillende perspectieven die rond Theo de Graaf (LPF) bestaan, evenals de ethische en morele implicaties die dit met zich meebrengt. Ga met ons mee op deze tour door de fascinerende wereld van Theo de Graaf (LPF)!

Theo de Graaf
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemeen
Volledige naam Theo de Graaf
Geboren 10 september 1942
Overleden 11 november 2019
Partij VVD
LPF
Functies
2002-2003 Lid Tweede Kamer
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Theo de Graaf (Den Haag, 10 september 1942Capelle aan den IJssel, 11 november 2019) was een Nederlands optometrist en politicus namens de Lijst Pim Fortuyn.[1]

De Graaf had een eigen onderneming in brillenwinkels. Hij verkocht zijn zeven filialen in 2000 aan de keten Pearle. Van 1980 tot begin 2002 was hij lid van de VVD. Hierna stapte hij over naar de LPF waarvoor hij tussen 23 mei 2002 tot 30 januari 2003 in de Tweede Kamer zat. Als Kamerlid hield hij zich bezig met financieel-economische zaken en volksgezondheid.

Zijn Kamerlidmaatschap kwam in opspraak toen Kamervoorzitter Frans Weisglas een onderzoek instelde naar de berichten dat De Graaf 25.000 gulden betaald zou hebben voor een plaats op de kandidatenlijst.[2] Het Openbaar Ministerie besloot na uitgebreid onderzoek op 12 november 2002 de zaak te seponeren.

De Graaf was gehuwd en kreeg twee kinderen.