Megalosauroidea

In dit artikel zullen we Megalosauroidea in detail onderzoeken, een fascinerend onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Van de impact ervan op de samenleving tot de implicaties ervan voor het dagelijks leven, Megalosauroidea heeft tot intense debatten geleid en grote belangstelling gewekt in verschillende gemeenschappen. Op deze pagina's zullen we dieper ingaan op verschillende aspecten van Megalosauroidea, van de oorsprong tot de evolutie ervan in de loop van de tijd, en zo een uitgebreide en bijgewerkte analyse van dit zeer relevante onderwerp bieden. Door gegevens, meningen van deskundigen en getuigenissen van mensen die zijn beïnvloed door Megalosauroidea te combineren, streven we ernaar een breed en evenwichtig beeld te bieden dat het begrip van onze lezers over dit fascinerende onderwerp verrijkt.

De Megalosauroidea zijn een groep vleesetende theropode dinosauriërs die behoren tot de Tetanurae.

In 1928 benoemde baron Ferenc Nopcsa een superfamilie Megalosauroidea.

Nadat het begrip lange tijd weinig gebruikt werd, is het in 2010 nieuw leven ingeblazen door Roger Benson die een exacte definitie gaf als klade: de groep bestaande uit Megalosaurus bucklandii en alle soorten nauwer verwant aan Megalosaurus dan aan Allosaurus fragilis of de huismus Passer domesticus.

De groep bestaat voor zover bekend uit grote theropoden die leefden vanaf het middelste Jura tot en met het vroege Krijt.

Materieel valt het begrip grotendeels samen met de Spinosauroidea sensu Sereno.

Een kladogram van Benson uit 2010 toont de interne stamboom van de Megalosauroidea.

Megalosauroidea


Xuanhanosaurus




Marshosaurus




Condorraptor



Piatnitzkysaurus








Chuandongocoelurus



Monolophosaurus




Spinosauridae


Baryonyx



Suchomimus





Irritator



Spinosaurus




Megalosauridae
Eustreptospondylinae

Eustreptospondylus




Magnosaurus



Streptospondylus




Megalosaurinae

Duriavenator




Afrovenator



Dubreuillosaurus





Megalosaurus



Torvosaurus









Literatuur